DEKI STANKOVIĆ: Idemo u Češku kao da je ključna utakmica za prolaz

Novosti online

10. 12. 2020. u 08:52

FUDBALERI Crvene zvezde gosti su Slovana iz Libereca u poslednjem šestom kolu grupne faze Lige Evrope.

ДЕКИ СТАНКОВИЋ: Идемо у Чешку као да је кључна утакмица за пролаз

FOTO: FK Crvena zvezda

Utakmica grupe L počinje u 21.00, a tok meča i promene rezultata možete pratiti na našem portalu.

U prvom meču sa Slovanom igranom u Beogradu, crveno-beli su ubedljivo slavili sa 5:1, trener Crvene zvezde Dejan Stanković najavio je da će njegov tim jurišati i na novu pobedu.

Naš šampion već je obezbedio učešće u šesnaestini finala ovogodišnje Lige Evrope pa večerašnja utakmica nema veliki rezultatski značaj ali će crveno-beli igrati za nove bodove koji bi i timu i srpskom fudbalu mogli doneti napredak na Uefinim rang listama.

- Iz mnogo uglova je ova utakmica bitna, da bi se nastavio rast Crvene zvezde u globalnom smislu - kao tim, kao klub i naravno tu spadaju i brojevi koji nam mogu omogućiti da u sledećoj godini budemo povlašćeni. Mi ulazimo u meč kao da nam bodovi trebaju da bismo prošli grupu. To će publika videti po formaciji, odnosnu i pristupu. Idemo tamo kao da je ključna utakmica za prolaz. Želimo da odigramo pravu utakmicu i da donesemo bodove na Marakanu. Fudbal je čudna igra, ali pristup i ekipa će biti prava i kao što bi rekla deca igramo “za pravo” i od toga neću odustati ni centimetar – istakao je Stanković.

U grupi L Hofenhajm je obezbedio prolaz u nokaut fazu sa prve pozicije. Nemci su sakupili 13 bodova, dok je Crvena zvezda sigurno druga sa 10 poena, Slovan je na trećem mestu sa 6 bodova, a Gent je poslednji bez ijednog boda.

Inače, Zvezdina ekspedicija juče je stigla u Češku i odmah podrgnuta testiranju na koronu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna