LOKOMOTIVA PRED TEŠKIM ZADATKOM: Nikolić se ne plaši Bajerna

Đ. S.

27. 10. 2020. u 11:07

PRVI ispit je uspešno položen u Mocartovom rodnom mestu, ali sada je na redu najstrašniji profesor na katedri.

ЛОКОМОТИВА ПРЕД ТЕШКИМ ЗАДАТКОМ: Николић се не плаши Бајерна

FOTO: AP

Marko Nikolić i Lokomotiva iz Moskve danas (18.55) u okviru 2. kola Lige šampiona dočekuju strašni Bajern Minhen, kome cela fudbalska Evropa gleda u leđa poslednjih skoro godinu dana.

Nikolić se na debiju u Grupi A protiv Salcburga (2:2) u najjačem kontinentalnom takmičenju radovao i prvom bodu, ali su "lokosi" propustili to da pozlate u domaćem prvenstvu, pa je poraz u nedelju od Rostova (2:1) došao baš u zao čas.

- Neko možda misli da je meč sa Bajernom jedan od razloga za poraz, ali ja ne mislim tako. U prethodnim utakmicama smo bili disciplinovani, sačuvali mrežu na pet od šest susreta. Ali protiv Rostova smo izgubili koncentraciju, i u fudbalu za to uvek sledi kazna. Sada igramo sa najjačim timom Evrope i srećni smo što imamo takvu priliku. Znam da ima skeptika, ali moj posao nije da odgovaram kritičarima, koji ne veruju u kvalitet mog tima - istakao je Nikolić, nekadašnji trener Partizana.

MOĆ Fudbaleri Bajerna/FOTO: AP

Sa druge strane, Bajern je neprikosnoven u ovoj godini. Posrnuli su samo jednom od Hofenhajma u Bundesligi (1:4), dok su u Ligi šampiona pobedili na 12 uzastopnih susreta.

Moć tima Hansija Flika najpre je osetio Atletiko Madrid (4:0), koji u evropskim okvirima važi za tim koji retko kad prima više od dva gola, ali ih je bavarska mašinerija iz Nemačke ispratila sa četiri pogotka u mreži. Za vikend su "preslišali" Ajntraht (5:0), a lekciju pod nazivom "kako treba da igra moderan špic" održao je Robert Levandovski i savršenim het-trikom (gol levom, desnom i glavom) još jednom potvrdio da bi mu pripala "Zlatna lopta" da je dodeljena.

TADIĆ POSLE 13:0 U BERGAMU

SRPSKI vezista Marko Grujić još nije debitovao u dresu Porta, a mogao bi možda večeras protiv Olimpijakosa, za koji nastupa Lazar Ranđelović. U toj grupi je i Marselj, čiji je član Nemanja Radonjić, i dočekuje Mančester siti.

Preostali naš as u današnjem programu u eliti je Dušan Tadić, koji sa Ajaksom gostuje Atalanti, posle rekordne pobede u ligi Holandije nad Venlom (13:0).

U Grupi B, Aleksandar Kolarov i Inter gostuju Šahtjoru, dok će Luka Jović sa Realom posle poraza od Ukrajinaca (2:3) na otvaranju, rane iz prvog kola vidati protiv Borusije u Menhengladbahu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati