STANKOVIĆ: Voždovac je veran svom stilu igre, dao bih litar krvi da se plasiramo u Ligu Evrope

Novosti online

19. 09. 2020. u 17:13

FUDBALERI Crvene zvezde u nedelju od 21 sat dočekuju ekipu Voždovca u 8. kolu Superlige Srbije.

СТАНКОВИЋ: Вождовац је веран свом стилу игре, дао бих литар крви да се пласирамо у Лигу Европе

Dejan Stanković foto: M.V.

Očekivanja pred ovaj meč izneo je i trener crveno-belih Dejan Stanković, koji je pohvalno govorio o rivalu.

- Voždovac je ekipa koja je u poslednje vreme verna svom stilu igre, ne odustaje od nečega što je započela pre nekoliko godina. Uvek se nadigravaju, mlad su tim, kada je protivnik Crvena zvezda nemaju šta da izgube. Sigurno je da će sutra doći da se nadigravaju sa nama, a mi smo kao i uvek, pogotovo kada se igra kod kuće spremni da pružimo maksimum - rekao je Stanković.

Šef stručnog štaba kluba sa stadiona "Rajko Mitić" je istakao da će sigurno biti promena u timu.

- Posle izuzetno teške utakmice koju smo odigrali pre nekoliko dana sigurno da će biti izmena u timu. Imamo vremena danas i sutra da vidimo kako se igrači osećaju. Nećemo rizikovati nijednog momka za kojeg nismo sigurni da je u potpunosti spreman.

Momenat u kome će Zvezda igrati meč sigurno nije idelan, pošto dolazi nakon eliminacija iz Lige šampiona.

- Idemo dalje, svaka sledeća utakmica je najbitnija i u svakoj idemo na pobedu. Poznato je da su dueli pre i posle evropskih utakmica diskutabilni jer odvlače pažnju. Zadatak stručnog štaba je da upravo učini sve kako bi igrači mislima bili samo na sledećem meču. Nema sumnje da ko god bude igrao sutra zna koji dres nosi i nemam dilemu da će pružiti maksimum u datom trenutku. Voždovac je prepreka ka cilju koji želimo da ostvarimo a to je osvajanje titule.

Stanković se nada pobedi protiv Voždovca/Foto: M. Vukadinović

Osvrnuo se i na duel sa Omonijom u Nikoziji, koji je Zvezda izgubila posle penala.

- To da li smo mi igrali dobro ili loše je vrlo diskutabilno. Uradili smo mnogo dobrih stvari na toj utakmici. Posle gola smo imali tri ili četiri šanse da prelomimno. Otišle su... Nemam ja ovde šta da se pravdam. Zvezda je klub koji mora stalno da ide unapred. Uradićemo sve da dođemo do Lige Evrope. Dao bih litar krvi da tako bude. Imamo još jednu prepreku. Ne moram ja nikoga da branim. Nisam ja obezbeđenje da branim ljude.

Crvena zvezde će se u plej-ofu za Ligu Evrope sastati sa pobendikom meča Ararat - Celje.

- Krivo mi je što ne igramo kod kuće, prezadovoljan sam žrebom i sigurno da smo favoriti u utakmici koja nas očekuje. Analiziraću celokupnu igru protivnika sa svojim saradnicima. Sigurno da ćemo sve uraditi da uđemo u Ligu Evrope i da ćemo se maksimalno posvetiti toj utakmici kada za to bude došlo vreme - zaključio je Stanković.

Zapretite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)