ZVEZDA POBEDILA PRED TIRANU: Ben majstorijom srušio Proleter

Novosti online

21. 08. 2020. u 17:35 >> 20:05

FUDBALERI Crvene zvezde pobedili su uz dosta muke odličnu ekipu Proletera sa 0:1.

ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ПРЕД ТИРАНУ: Бен мајсторијом срушио Пролетер

Foto: M. Vukadinović

Jedini gol za šampiona Srbije postigao je El Fardu Ben iz slobodnog udarca. Igrao se 76. minut kada je pogodio igrač sa Komorskih Ostrva. Još jednom se pokazalo da kad crveno-beli ne blistaju Ben je taj koji pravi razliku.

FOTO: M. Vukadinović

Ben nastavio golgetersku seriju
 

Nije Zvezda briljirala na ovoj utakmici. Mučili su se gosti da daju gol ekipi iz Novog Sada. Koliko su crveno-beli bili bledi u prvom poluvremenu pokazuje činjenica da je Dejan Stanković na startu drugog dela izvršio čak tri promene.

Jedinu pravu priliku na meču pre gola nije iskoristio Srđan Spiridonović, čiji udarac je sjajno zaustavio golman domaćih Petrić.

Prvi put ove sezone zaigrao je i Ričmond Boaći, koji nije proveo puno vremena u igri i nije ništa specijalno pokazao fudbaler iz Gane.

Zvezdi će ova teško izvojevana pobeda dosta značiti pred naredni meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Šampion Srbije u utorak od 20 sati gostuje u Tirani istoimenoj ekipi.

Beograđani su ostali posle ovog kola maksimalni i posle pet utakmica imaju 15 bodova, dok je Proleter doživeo prvi poraz i ostao je na osam bodova.

Proleter - C. zvezda 0:1 (0:0).

Stadion: "Karađorđe". Bez publike. Sudija: Dragan Čolović. Strelac: Ben u 76. minutu.

Proleter: Petrić - Janković (od 74. Mitrović), Leandro, Andrejević, Kovačević - Jovanović (od 19. Ilić), Bacanović - Knežević, Pejić, Živojinović - Mirosavljev.

C. zvezda: Borjan - Gajić, Pankov, Degenek, Rodić (od 46. Gobeljić) - Petrović - Spiridonović (od 63. Gavrić), Nikolić, Ivanić (od 46. kanga), Katai (od 46. Tomane) - Ben (od 78. Boaći).

PRVO POLUVREME:

1. MINUT - Počela je utakmica na stadionu "Karađorđe".

1. MINUT - Samo 30 sekundi bilo je dovoljno gostima iz Beograda da zaprete. Šutirao je Ivanić sa nekih 18 metara, ali je lopta završila pored gola Petrića.

5. MINUT - Zvezda na početku ima više loptu u nogama. No, još uvek nema opasnosti po golmane.

7. MINUT - Prvi put je i Proletar ozbiljnije zapretio. Pokušali su domaći da iz slobodnog udarca sa nekih 22 metra savladaju Borjana, ali je golman Zvezde dobro intervenisao.

16. MINUT - Dobra prilika za crveno-bele. Katai je odlično uposlio Ivanića, ovaj poslao loptu na pet metara od gola rivala. Ipak, Leandro je dobro reagovao i izbio loptu u korner.

23. MINUT - Mirna utakmica u Novom Sadu za sada. Probao je Katai iz slobodnog udarca. Momak iz Srbobrana je u toj situaciji pogodio samo živi zid.

Foto: FK Crvena zvezda

Katai i Ivanić nisu uspeli u prvom poluvremenu da pronađu put do gola Proletera

31. MINUT - Bunili su se domaći fudbaleri. Tražili su izabranici Branka Žigića jedanaesterac. Smatrali su da je lopta pogodila Kataija u ruku. Gostujući fudbaler je prvo udario loptu glavom pa tek onda rukom. Sudija Čolović je odmahnuo rukom i signalizirao da se igra nastavi.

37. MINUT - Opet je Proleter zapretio. Šutirao je Bacanović sa 16 metara. Udarac nije bio dovoljno jak, pa Borjanu nije bilo teško da interveniše.

42. MINUT - Pokušao je Ben iz slobodnog udarca. Ni on, kao ni prethodno Katai nije bio precizan.

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

DRUGO POLUVREME:

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme utakmice Proleter - Crvena zvezda.

53. MINUT - Brže se igra u drugom delu utakmice. Trener Zvezde, Dejan Stanković je izvršio tri izmene. Na teren je poslao Kangu, Gobeljića i Tomanea, dok su igru napustili Ivanić, Rodić i Katai.

54. MINUT - Posle kornera koji je izveo Kanga u kaznenom prostoru rivala je probao Gobeljić glavom. U tom momentu je oboren i Pankov, ali penala za Zvezdu nije bilo.

59. MINUT - Najbolja prilika za Zvezdu. Nikolić je odlično proigrao Spiridonovića. Fudbaler iz Beča se oslobodio čuvara, šutirao iz dobre pozicije, ali se istakao Petrić i sprečio crveno-bele da povedu.

67. MINUT - Sve više napada Zvezda. Ipak, Proleter odoleva tako da još uvek nema promene rezultata.

72. MINUT - Šut je oprobao Veljko Nikolić. Lopta je otišla pored stative.

76. MINUT - Zvezda vodi! Majstorija Bena. Iz slobodnog udarca je pogodio igrač sa Komorskih Ostrva. Prebaicio je živi zid i golman Petrić nije mogao ništa da uradi.

84. MINUT - Dobar pokušaj Kange sa nekih 20 metara. Ipak, golman domaćih je dobro reagovao.

90. MINUT - Kraj utakmice. Crvena zvezda je ostala na maksimalnom učinku posle pet kola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi