KREĆE ZAVRŠNI TURNIR LŠ: PSŽ želi prvu krunu, Atalanta nastavak sna

B. Antić

12. 08. 2020. u 08:11

NIKAKVE sličnosti nema između PSŽ i Atalante, osim što im je zajednička želja da večeras (21.00) uđu u polufinale završnog turnira Lige šampiona u Lisabonu, koji se igra od 12. do 23. avgusta.

КРЕЋЕ ЗАВРШНИ ТУРНИР ЛШ: ПСЖ жели прву круну, Аталанта наставак сна

Foto: AP/Thibault Camus

Finansijski gigant iz Pariza, koji je od 2011. u vlasništvu bogatih šeika, već godinama bezuspešno pokušava da dođe do evropske titule, i svake sezone pritisak je veći. S druge strane, mali klub iz Bergama je rasterećeno stigao u četvrtfinale, bukvalno se zabavljajući i igrajući za gol više na svakom meču, i sve što napravi, biće mu premija.

Sa publikom ili bez nje, PSŽ je favorit, ne samo u današnjoj utakmici, već u LŠ, zajedno sa Sitijem i Bajernom. Parižanima je žreb otvorio put do finala, ali da ipak ne bude sve idealno, desila se povreda Kilijana Mbapea, zbog koje je neizvestan.

- Nikada nismo bili bliži osvajanju titule prvaka Evrope i i zato ćemo se boriti do poslednjeg daha - poručio je Nejmar, prva zvezda PSŽ. - Mnogo želimo da dođemo do pehara.

Atalanta nema nikakva sećanja na slične podvige, jer je debitant u LŠ, ali odmah je stigla u "top osam". Nedostajaće joj sjajni ofanzivac Josip Iličić, zbog privatnih problema.

- Naš san je polufinale - poručio je Đan Pjero Gasperini, trener Atalante, čiji je tim postigao 98 golova u Seriji A. - Već smo mnogo toga uradili, ali nismo došli da se tako lako predamo. Imamo šansu.

"SVECI" TRI PUTA SKUPLjI

DA je samo do vrednosti igračkog kadra, pitanje pobednika se ne bi postavljalo, jer je PSŽ (788,5 miliona evra) tri puta skuplji od Atalante (261,7). Međutim, Liga šampiona 2019/2020. je bila prepuna iznenađenja i "patuljku" iz Bergama niko ne može da oduzme nadu da može još više od ovog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba