SAD JE I ZVANIČNO: Atletiko otkrio ko je zarežen koronom i kakvi su dalji planovi

Đ. S.

10. 08. 2020. u 15:14

PUT ekspedicije Atletiko Madrida u Lisabon na "fajnal-ejt" Lige šampiona na kratko je bio odložen, bilo je reči i o mogućem pomeranju četvrtfinalne utakmice sa Lajpcigom (četvrtak, 21.00), ali na kraju je sve dobro ispalo za četu Dijega Simeona.

САД ЈЕ И ЗВАНИЧНО: Атлетико открио ко је зарежен короном и какви су даљи планови

Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

U nedelju je iz redova španskog tima saopšteno da su dva fudbalera zaražena virusom korona, danas je obelodanjeno da se radi o Anhelu Korei i Šimetu Vrsaljku, pa su zbog toga testirane 93 osobe iz ekipe, ali svi su dobili negativne nalaze.

Na kratko su zbog cele situacije sve sportske aktivnosti na stadionu "Vanda metropolitano" bile stopirane, pošto su to bili rezultati testova koji su urađeni pre subotnjeg treninga. Zbog toga je postojala bojazan da su zaražena dvojica koji su po protokolu UEFA otpisani za duel sa Lajpcigom nesvesno proširili virus u ekipi, i stvorili dodatne probleme "jorgandžijama".

STROŽA PRAVILA SLEDEĆE SEZONE

AKO se ovako nešto desi Atletiku ili bilo kojoj ekipi sledeće sezone, UEFA ima pravo i da utakmicu registruje službenim rezultatom. To je jedno od novih pravila koje je uvela evropska kuća fudbala, i glasi da ukoliko ekipa ne može da putuje u neku zemlju zbog restrikcija vezanih za virus korona, i nije umogućnosti da pronađe alternativno mesto održavanja, protivniku se dodeljuje pobeda rezultatom 3:0.

Ono što će sigurno otežati posao Madriđanima jeste nešto drugačiji plan putovanja i treninga, pošto je sada sve promenjeno, ali izostanak argentica Koree, pošto će Simeona imati jednu napadačku opciju manje, dok je Vrsaljko svakako trenirao van ekipe zbog povrede. Protokol UEFA nalaže da se igrači svih ekipa testiraju dan pred meč, što znači da će igrači Atletika proći još jednu rundu u sredu.

Što se tiče ostalih timova koji su učesnici završnice Lige šampiona, zdravstvenih problema vezanih za virus korona nema. Takmičenje u Lisabonu otvaraju sutra uveče PSŽ i Atalanta, pa u č četvrtak igraju Atletiko i Lajpcig. Ipak, daleko zanimljivije deluje drugi deo kostura gde je u petak na program super-derbi između Barselone i Bajerna, kao i okršaj Mančester sitija i Liona (subota).

Najveće šanse da trijumfuje u finalu (23. avgusta), kladionice daju Mančester sitiju (2,25) i Bajernu (3), zatim slede PSŽ (5,5) Barselona (7), dok bi trijumf Liona predstavljao najveće iznenađenje pošto je za takav epilog ponuđena kvota 35.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri