VESELINOVIĆ O PLANOVIMA ČUKARIČKOG: Pantić je ekstra klasa, mladi će dobiti šansu

V. N.

21. 07. 2020. u 21:36

ČUKARIČKI sa Zlatibora hvata zalet za novu sezonu.

ВЕСЕЛИНОВИЋ О ПЛАНОВИМА ЧУКАРИЧКОГ: Пантић је екстра класа, млади ће добити шансу

Foto: N. Paraušić

Ekipa koja je tek na šestom mestu završila sezonu u Superligi i ispala iz polufinala domaćeg Kupa, želi da popravi utisak u proširenom društvu koje će samo u sezonu 2020/2021. imati 20 timova.

Trener "brđana" Aleksandar Veselinović će moći da računa i na veliko pojačanje, jer je u klub stigao 23-godišnji vezista Danilo Pantić, do pre sedam dana, bar na papiru, fudbaler Čelsija, iako je prethodnih sezona provodio u dresovima Vitesea, Ekselsiora, Partizana i Fhervara.

- U ovom trenutku situacija zahteva da zbog prevelike pauze budemo pažljivi prema Pantiću, doziramo način rada i postepeno ga uvodimo. Rekao bih, da mi njemu pomognemo, jer će posle on pomoći nama, ekipi i klubu. Kad je on u pitanju, veoma sam zadovoljan i srećan što ga imam u timu. I kao momka koji izvanredno i motivisano radi, i kao igrača koji može mnogo da nam donese - kaže Aleksandar Veselinović koji je nedavno na prijateljskom meču sa Krupom dao šansu Pantiću koji se odužio pobedonosnim golom za 2:1.

Čukarički će do kraja priprema i starta novog prvenstva, kada mu u 1. kolu u goste dolazi Inđija, imati još dva kontrolna meča, sa čačanskim Borcem i Mladosti iz Lučana.

- Opet ćemo dati šansu velikom broju igrača. Potom ćemo ući u poslednju nedelju finalizacije rada, ako sve bude po prvobitnom planu da Superliga počne 1. avgusta. Najvažnije je da budemo zdravi, a situacija će se sama iskristalisati. Imam sliku, međutim za nas je veoma važno da će od sledeće sezone u protokolu biti 22 igrača. Svaki trener imaće mogućnost da za vreme utakmice vrši pet izmena. Moramo da napravimo grupu od 15, 16, 17 igrača na koje u svakom trenutku možemo da računamo, uz mlade igrače iz omladinske škole kojima možemo da damo šansu. Prošla sezona je pokazala koji su to igrači koji iznose teret i bez kojih je teško zamisliti ekipu - dodao je Veselinović.

PRILIKA ZA MLADE

OD sledeće sezone svaki superligaški tim će u startnoj postavi morati da ima po dvojicu igrača rođenih posle 1. januara 1999. godine, a još dvojica moraju da budu i na klupi za rezerve.

- Uvek sam govorio da smo mi razvojna liga. Volim mlade igrače, naravno i starije, da me pogrešno ne razumete, moramo da forsiramo mlade. Nisam pristalica uslova da se diktira koliko njih mora da igra, ali kao trener podržavam tu odluku. Dobro je za srpski fudbal, ta odluka će iznedriti više igrača za prodaju, čak i za naše najbolje klubove - kaže Veselinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a