UMALO SENZACIJA: Zvezda muku mučila protiv poslednjeg na tabeli Superlige, Katai spasilac šampiona!

Novosti online

07. 04. 2024. u 17:56 >> 17:57

Crvena zvezda je, teže nego što su mnogi očekivali, uspela da opravda ulogu apsolutnog favorita protiv ekipe koja je na začelju srpskog fudbalskog prvenstva: Radnik je na svom terenu dugo odolevao vodećem timu Superlige, da bi šampion Srbije na kraju ipak trijumfovao - rezultat je bio 0:2, što je Zvezdi donelo, makar privremeno, +7 u odnosu na Partizan koji je za 20 časova imao zakazan megdan sa Novim Pazarom. A šta god crno-beli da urade, ova Zvezdina pobeda obezbedila joj je prvo mesto pred plej-of, što znači da će ona biti domaćin preostalog večitog derbija.

УМАЛО СЕНЗАЦИЈА: Звезда муку мучила против последњег на табели Суперлиге, Катаи спасилац шампиона!

FOTO: FK Crvena zvezda

Kada je Zvezda prošli put gostovala u Surdulici, do pobede od 1:2 došla je golom koji je Aleksandar Katai postigao tek u 90. minutu. Ovoga puta, spas je servirao malo ranije, ali - opet je on bio junak "delija".

 
Da neće baš biti onako kao što su to gosti i njihove brojne prisutne pristalice priželjkivali pokazao je uvodni deo meča, jer je Zvezda samo jednom pripretila u uvodnih 20 minuta, a izabranici trenera Dušana Đorđević - imali daleko bolju priliku. Zapravo, da nije bilo besprekorne intervencije Omrija Glazera, Radnik bi vodio kada se Anđelković našao sam pred izraelskim čuvarom mreže, šutirao dobro, a "naišao" na izvrsnu odbranu.

Do kraja prvog poluvremena, Zvezda jeste "pojačala gas", krenula i brže i nešto konkretnije da igra, no silni pokušaji po desnom krilu nisu iznedrili željeni rezultat, dok je jedina šansa do velikog predaha ostala ona kada je Olajinka dobro pokušao glavom, a golman Ranđelović izveo drugu dobru odbranu i sprečio promenu rezultata.

Videvši da ne ide kako je planirano, strateg Beograđana Vladan Milojević je Kataija poslao na teren odmah posle predaha, a i on i njegove kolege, iako su bile bolje nego u uvodnom delu ovog megdana, dugo nisu uspele da stvore idealnu priliku za vođstvo.

Štaviše, prvi je kolosalnu šansu imao Radnik, i to kada je Zvezdin štoper Điga pogrešio u 65. minutu, a "kestenje iz vatre" iznova dobro vadio Omri Glazer, odbranivši šut usamljenog Hajdarevića s desne strane.

To kao da je trglo Zvezdine fudbalere, pa se Hvanga našao u vrlo dobroj poziciji da postigne gol, da bi u padu poslao loptu preko prečke, a nedugo zatim stativu je pogodio agilni Katai, posle solo-akcije sa leve strane i šuta iz "mrtvog ugla".

Nagrada za uloženi trud stigla je u 76. minutu: izvrsno je tada protekla akcija Zvezdinih rezervista - Žan-Filip Kraso je idealno uposlio Kataija, a ovaj sa leve strane pogodio dalji ugao gola domaćih - 0:1.

 

Potonji pokušaji Surduličana da, sa više igrača, dođu do izjednačenja, ostavljali su daleko više prostora u njihovoj odbrani nego u dotadašnjem delu meča, a to je upravo Aleksandar Katai iskoristio da postigne novi gol:

Igrao se 88. minut kada je Zvezdina "desetka" glavom idealno reagovala na centaršut Mijailovića s desnog krila i postavila konačan rezultat ovog zanimljivog duela.

 

KRAJ! Radnik - Crvena zvezda 0:2

90' - Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade vremena.

90' - Šljivić menja Endijaea u gostujućoj ekipi

88' - Gool! Opet Katai, Zvezda vodi 0:2!

88' - Sve brojniji su igrači Radnika koji napadaju goste, a to ostavlja mnogo propstora Zvezdi...

86' - Zvezda igra prilično smireno i ne baš ofanzivno-ambiciozno u ovim trenucima. Ali, posle svega što je preživela na ovom meču, a domaćin je, podsetimo, imao dva zicera za vođstvo, i ne čudi.

83' - Kraso pravi prekršaj na suparničkoj polovini terena, kako ne bi omogućio kontranapad domaćih. To je već treći takav faul Zvezde od njenog vođstva.

82' - Ubrzali su igru domaći, žele da pošto-poto dođu do izjednačenja i više ne drže loptu dugo na svojoj polovini. No, greše na Zvezdinoj polovini prilično brzo.

80' - Dve izmene kod Surduličana: Stanojević menja Jovanovića, a Čumića - Kunić.

78' - A evo i kako je Aleksandar Katai dao gol u Surdulici za Zvezdu:

 

77' - Kanga i Jovanović su u sukobu dok se čeka polazak Radnika sa centra. Žuti karton za Zvezdinog vezistu.

77' - Izvrsno je protekla akcija Zvezdinih rezervista: Žan-Filip Kraso je idealno uposlio Kataija, a ovaj sa leve strane pogodio dalji ugao gola domaćih - 0:1.

76' - Goool! Zvezda vodi, Aleksandar Katai!

Radost Zvezdinih fudbalera posle gola Kataija protiv Radnika u Surdulici / FOTO: FK Crvena zvezda

74' - Điga greši kod desne aut-linije, no Čumić ne uspeva da to iskoristi da se probije - lopta mu beži.

71' - Stativa! Katai se probio po levom krilu, šutirao iz "mrtvog ugla" i pogodio spoljni deo okvira gola.

69' - Velika šansa za Zvezdu! Prvi put je Hvang dobio malo više prostora u kaznenom prostoru domaćih, baš pred njega je došla lopta upućena s levog krila, ali je reprezentativac Južne Koreje, u padu, šutirao preko gola!

68' - Štoper Radnika Vranjanin dobija žuti karton zbog oštrog starta uz aut-liniju.

65' - Velika šansa za Radnik! Điga je pogrešio, koji tren kasnije Hajdareviću je stigla lopta, ovaj ostao sam na desnoj strani - a golman Glazer mu je odbranio zicer!

64' - Pripretio je posle duže vremena Radnik, ali je ta opasnost po gol Zvezde otklonjena a da nije bilo mnogo strepnje kod golmana Glazera.

63' -  Mirka Ivanića menja Žan-Filip Kraso u ekipi branioca titule. 

59' - Katai se probio po levoj strani, centirirao ka Endijaeu, na ivici peterca, no promene rezultata nema, lopta odlazi van terena. Odmah potom izmena kod domaćih Anđeković ustupa mesto Bogdanoviću.

58' - Novi korner za Zvezdu i nova dobra odbrana Surduličana.

55' - Jovanović i Čumić su krenuli u kontru Radnika 2 na 3, a ona je završena očajnim centaršutem s desnog krila. 

53' - Glasnije su "delije" u drugoj polovini ovog meča, Katai je probao da ih "nagradi" jednim golom, no mreža Radnika (baš kao i ona koju čuva Glazer na drugoj strani terena) i dalje miruje.

52' - Zvezda deluje za nijansu konkretnije nego u završnici prvog poluvremena...

49' - Ivanić se probio s levog krila ka sredini i šutirao - bio je to snažan, no za koji metar previsok udarac.

48' - Meč jke nastavljen. Zvezdina zamisao da se Katai proigra na levom krilu, i to visokom loptom, nije baš donela željeni rezultat. Ali, domaćin je brzo izgubio loptu na sredini.

48'  - Ovakva je trenutna situacija na terenu u Surdulici, gde vetar nanosi dim baš po igralištu:

Detalj sa utakmice Radnik - Crvena zvezda / Foto: Printskrin/Arena sport

47' - Prekinuta je utakmica, zbog velikog dima koji je nastao zbog korišćenja pirotehnike na severnoj tribini, gde su i smeštene najvatrenije pristalice Zvezde.

46' - Počeo je drugi deo meča.

Katai ulazi u igru umesto Stamenića. Upravo je Aleksandar Katai bio strelac za prošlu pobedu Zvezde u Surdulici, i to u 90. minutu za 1:2.

Trener Zvezde Vladan Milojević sa saradnicima u Surdulici / FOTO: FK Crvena zvezda

Kraj poluvremena! Nije ovo očekivao šampion protiv poslednjeplasiranog tima srpskog prvenstva. Em nije poveo, em je i surdulički tim takođe imao šanse (čak i najbolju, kada je Glazer odbranio zicer Anđelkovića). 

45'+2 - Drugi put u završnici 1. poluvremena Zvezda je probala po levoj strani da pripreti, no Rodić se našao u nedozvoljenoj poziciji.

45' - Probala je, istina na samo nekoliko sekundi, Zvezda da se probije po levoj strani, pa odustala od te ideje i vratila loptu na desno krilo. Igraće se još četiri minuta u prvom poluvremenu.

43' -  Kadijević je u kontri probao da pripreti, ali je izgubio loptu na oko 30 metara od gola Zvezde. Probali su gosti odmah da uzvrate, no zaustavljeni su prekršajem, da bi centaršut Kange sa desne strane, iz tog prekida, bio nedovoljno dobar.

41' - Radnik je uspeo da umiri Zvezdine pokušaje, koji su pomalo počeli i da liče jedan na drugi u poslednjih 10-15 minuta.

38' - Šerif Endijae dobija žuti karton, zbog neopreznog starta, a odmah potom i Kadijević.

36' - Nastavljaju se akcije crveno-beli po desnom krilu, ali se nastavljaju i dobre reakcije Surduličana.

33' - Pokušavaju Olajinka i saigrači iz Zvezde da kombinacijama na desnom krilu dođu do prilike za pogodak, no Kadijević i njegove klupske kolege dobro reaguju. 

30' - Kadijević je izblokirao šut Endijaea, posle čega u polu-kontru kreće Radnik. Ta akcija je na kraju završena vrlo slabim šutom Jovanovića, pravo u naručje Zvezdinog čuvara mreže.

28' - Novi prekid, zbog lakše povrede golmana domaćih. Ali, meč će brzo biti nastavljen.

27' - Utakmica je nastavljena. 

26' - Sudijski tajmaut. Minut za osveženje aktera ovog meča.

23' - Velika prilika za Olajinku! Centrirao je Kanga, njegov kolega loptu zakačio glavom, ali je golman Radnika sprečio pogodak! 

22' - Stamenić se izborio za korner za Zvezdu. Izvešće ga Kanga s desne strane.

21' - Mijailović se ubacio u napad Zvezde, posle "duplog pasa" dobio loptu i šutirao sa ruba kaznenog, no prilično neprecizno.

18' - Au, kakva šansa za Radnik! Anđelković se našao sam pred golmanom Glazerom, probao "iz prve", da loptu koja mu je došla s desne strane, smesti u mrežu - no izraelski reprezentativac je odličnom reakcijom sprečio vođstvo Surduličana!

17' - Rasplamsala se borba. Domaćini su u kontri probali da šutnu iz velike daljine (šutnuli jesu, no udarac je odmah izblokiran), a odmah na drugoj strani je želeo da uzvrati Endijae. Lopta mu je pobegla.

16' - Endijae pokušava da donese prednost šampionu, šutirao je sa desetak metara, iskosa sa desne strane, a pogodio spoljni deo mreže.

14' - Olajinka se nervira: ne uspeva da se probije sa loptom, a biva odgurnut, no sudijska pištaljka se ne oglašava.

11' - Mijailović, koji ume jako i precizno da šutne, sada je probao sa distance da donese prednost Zvezdi. Ali, taj šut je bio samo jak.

9' - Prva prilika za Zvezdu! Hvang je dobro šutirao sa 15 metara, nakon što mu je lopta odložena, a golman Ranđelović se izvrsno bacio u levu stranu i odbranom jednom rukom - spasao Radnik! Ostaje 0:0.

7' - Hajdarević je snažno uleteo "u" Kangu, koji je pao i odmah zatražio pomoć, maltene panično mašući rukom, uz bolnu grimasu. Izgleda da je prepona u pitanju...

5' - Zvezda je probala da uzvratila u dva navrata, i to posle prekida, no centaršutevi nisu stigli tamo gde su crveno-beli priželjkivali.

3' - Jovanović je iz polu-kontre pripretio, pa je Glazer postao prvi golman na ovom meču koji je morao da interveniše: napustio je gol-liniju i uhvatio loptu koja je stizala sa desnog krila.

2' - Zvezda je probala da po desnoj strani probije odbranu rivala, Stamenić i Olajinka su se nadmudrivali sa čuvarima, ali u dva pokušaja - nisu bili uspešni.

1'  - Sudija Stanko Ostraćanin je dao znak - meč je počeo!

15.50 - Veoma dobra poseta na stadionu u Surdulici...

Skoro da je puna glavna tribina u Surdulici pred utakmicu Radnik - Crvena zvezda / Foto: Printskrin/Arena sport

15.17 - Evo i sastava:

Radnik: Ranđelović, Abubakar, Anđelković, Čumić, Gašić, Hajdarević, Jovanović, Kadijević, Oreščanin, Rustemović, Vranjanin

Crvena zvezda: Glazder, Mijailović, Điga, Spajić, Rodić, Stamenić, Hvang, Kanga, Ivanić, Olajinka, Endijae

Uoči meča

Iako se sastaju lider i poslednji tim na prvenstvenoj tabeli, trener aktuelnog prvaka naše zemlje, Vladan Milojević, pozivao je na oprez pred ovaj megdan:

- Uprkos stanju na tabeli ekipe Radnika, smatram da je utakmica za pažnju. Gledali smo ih u poslednjim mečevima, davali su maksimum i siguran sam da će im biti izazov da pred punim stadionom odigraju protiv Zvezde. Neće biti lako i imam pun respekt prema Radniku. Ne postoje unapred upisani bodovi, i uvek razmišljam kao da je preko puta nas najbolji mogući protivnik. Đorđević radi dobar posao i na mnogo utakmica je Radnik nesrećno primao golove, neke koje u ovom rangu takmičenja ne bi trebalo. Ipak, to je sastavni deo igre, istakao je Milojević.

O samom duelu dodao je i sledeće:

- Očekujem takmičarski Radnik sa dobrom taktikom koju će trener postaviti kako bi izvukao maksimum. Biće teška utakmica. Zadovoljan sam svim igračima koje treniram. Ne bih otkrivao ko će biti bonus, a videćemo da li će Nedeljković biti spreman za derbi u plej-ofu, zaključio je Milojević.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?