POKER ENGLEZA U KREM DRUŠTVU: Fudbaleri našeg prvog protivnika na EURO 2024 najcenjeniji su na svetskom tržištu

Z. Ćorović

03. 04. 2024. u 11:10

MLADI igrači Albiona postali su najcenjeniji igrači na fudbalskom tržištu. Po najnovijim procenama specijalizivanog sajta "Transfermarkt", čak četvorica reprezentativaca Engleske nalaze se u top 10 najskupljih na planeti, što je podatak koji bi mogao da nas zabrine i upozori.

ПОКЕР ЕНГЛЕЗА У КРЕМ ДРУШТВУ: Фудбалери нашег првог противника на ЕУРО 2024 најцењенији су на светском тржишту

FOTO: EPA

Kao što se zna, Srbija će protiv Engleza igrati prvi meč na Evropskom prvenstvu, 16. juna u Gelzenkirhenu. Za razliku od nekih ranijih takmičenja, utisak je da ostrvska selekcija nikad nije bila snažnija, pošto je predvode mladi lavovi željni slave i uspeha.

Na vrhu liste najskupljih, moglo se slobodno dodati i najboljih igrača današnjice, nalazi se Džud Belingem (20). Fascinantno je kako se ovaj mladi napadač već u prvoj sezoni nametnuo kao glavni igrač madridskog Reala, što govori i njegov učinak (20 pogodaka, 16 u prvenstvu i četiri u LŠ). Cena mu stalno raste i sada je u istoj ravni sa norveškim čudom Erlingom Halandom i francuskim dinamitom Kilijanom Mbapeom - 180 miliona evra.

U samom vrhu smešteni su i Bukajo Saka (22, Arsenal) i Fil Foden (23, Mančester siti) čija je vrednost procenjena na 130 miliona evra, dok se u odabrano društvo probio još jedan "topdžija", žestoki vezista Deklan Rajs (25) koji vredi 110 miliona.

Od srpskih igrača na listi najskušljih najbolje je pozicioniran Dušan Vlahović. Juventusov golgeter je 51. a cifra koja stoji pored njegovog imena je 65 miliona evra.

TOP 10

Belingem (Engleska) 180

Haland (Norveška) 180

Mbape (Francuska) 180

Vinisijus (Brazil) 150

Saka (Engleska) 130

Foden (Engleska) 130

Virc (Nemačka) 110

Musijala (Nemačka) 110

Rajs (Engleska) 110

Osimen (Nigerija) 110

(cena u milionima evra)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave