NIJE LAKO CRNO-BELIMA: Partizan ima velike kadrovske probleme posle 172. večitog derbija

M. Blažić

11. 03. 2024. u 15:50

ODNEO je Partizan u subotu uveče slađi deo plena iz komšiluka, ali i pored značajne injekcije samopouzdanja koju pozitivan ishod derbija donosi, "kamenčić" u cipeli postoji.

НИЈЕ ЛАКО ЦРНО-БЕЛИМА: Партизан има велике кадровске проблеме после 172. вечитог дербија

FOTO: M. Vukadinović

Dočekali su Natho i drugovi 172. izdanje najveće srpske utakmice sa nekoliko rovitih fudbalera, a posle velike borbe tokom svih 100 i kusur minuta situacija nije ništa bolja, naprotiv. Oni koji su bili pod znakom pitanja pred gostovanje na stadionu "Rajko Mitić", kapiten Marković i najbolji strelac Saldanja, sada su pod još većim upitnikom.

Stub odbrane crno-belih je stisnuo zube i odigrao derbi posle samo jednog odrađenog treninga, dan pre utakmice, ali je problem sa povređenim kolenom i dalje prisutan. Konsultacije sa medicinskim timom će biti presudne vezane za njegov status pred meč sa Napretkom, a ukoliko ne bude bio spreman za najveće napore najrealnije je da njegovo mesto zauzme Aleksandar Filipović kao što je to bio slučaj u duelu protiv Železničara. Preostale dve opcije su Saničanin i Belgijanac Medina koji još nema upisan nijedan minut u Superligi, dok je u Kupu Srbije upisao dva meča po 90 minuta.

Podjednako veliki problem predstavlja rovitost udarne igle Duljajevog tima Mateusa Saldanje. Brazilac je izdržao na terenu nešto više od sat vremena, nastavio sjajan golgeterski niz u finišu prvog poluvremena, ali i dalje je daleko od stopostotne spremnosti. Na stručnom štabu je da proceni da li je meč protiv Napretka vredan rizik, kako zbog nedovoljnog oporavka od povrede, tako i zbog činjenice da mu naredni žuti karton donosi suspenziju, a za vikend Partizan očekuje teško gostovanje u Lučanima protiv Mladosti.

Kada se svemu tome doda podatak da je Gajas Zahid zbog povrede koja ga je mučila uoči derbija zatražio izmenu odmah posle asistencije Kaluluu za 1:2 jasno je da će izgled startne postave zajedno kreirati struka i medicinski tim Partizana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)