PIKSI I "ORLOVI" SU STREPELI! Stigle najnovije vesti o ozbiljno povređenom fudbalskom reprezentativcu Srbije

Novosti online

04. 03. 2024. u 15:47

SRPSKI fudbaler Ivan Ilić povredio se na utakmici svog Torina i Fiorentine. Sada su se pojavile informacije o stepenu povrede.

ПИКСИ И ОРЛОВИ СУ СТРЕПЕЛИ! Стигле најновије вести о озбиљно повређеном фудбалском репрезентативцу Србије

FOTO: Tanjug/AP

Naime, bivši igrač Crvene zvezde morao je iz igre već u 9. minutu, a povodom svega oglasio se član Serije A.

- Testovi kojima je podvrgnut Ivan Ilić ukazali su na leziju medijalnog kolateralnog ligamenta levog kolena. Vrati se uskoro, Ivane, svi smo uz tebe - piše na platformi "H" FK Torino.

Kako stvari stoje, Ilić neće odsustvovati više meseci, već 40-ak dana, što je svakako izazvalo olakšanje u redovima "bikova", ali i kod selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, čija ekipa ide na Evropsko prvenstvo prvi put od 2000. godine.

Šta je lezija medijalnog kolateralnog ligamenta i koliko je teška kod Ivana Ilića?

Pomenuto saopštenje i najave italijanskih medija o pauzi od oko mesec i po dana, očigledno ukazuju da se ne radi o trećem stepenu povrede, već drugom, blažem.

Kod drugog stepena, tretman obično počinje korišćenjem pomagala koji olakšavaju da se noga savija u kolenu, ali u isto vreme daje podršku povređenom ligamentu.

Imajući u vidu da tokom oporavka nisu dozvoljene veće fizičke aktivnosti, a da se preporučuje i korišćenje leda na povređenom mestu, pa i antiinflamatorni lekovi, kao i fizioterapija, nastavak bavljenja sportom se odlaže dok se ne pokažu značajni pomaci u stanju.

To će otkriti prisustvo, odnosno odsustvo bola, kao i prestanak nestabilnosti u kolenu. Ovo se obično dogodi tri do četiri nedelje posle povrede, kada bi Ilić mogao da krene i sa laganim treninzima, a oko dve sedmice kasnije i da se vrati punom fudbalskom radu.

Da je došlo do težeg, četvrtog stepena povrede, morao bi da koristi i štake, noga bi pritom morala da bude imobilisana nekoliko dana, a govorilo bi se i o mogućoj operaciji.

Na sreću, srpski reprezentativac je to sve izbegao, sudeći po preliminarnim vestima iz Italije.

Ivan Ilić bi trebalo da bude deo nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu koje se od 14. juna do 14. jula održava u Nemačkoj.

BONUS VIDEO: EKSPRESAN ODGOVOR ŠAMPIONA: Bukari raspametio "delije" protiv TSC-a

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)