FUDBALSKI "VATROMET": Partizanovi debitanti obeležili goleadu za povratak na prvo mesto Superlige Srbije

M. Blažić

19. 02. 2024. u 08:00

NA prolećnoj premijeri jedva jedan, sinoć u Humskoj vatromet golova završen sedmom loptom u mreži u poslednjim trenucima utakmice. Partizan se raspucao protiv IMT, ali i pokazao određene defanzivne slabosti koje srećom po crno-bele na kraju nisu bile adekvatno kažnjene, pa se u fudbalskom domu kluba iz Humske slavila i ubedljiva pobeda i golovi čak trojice debitanata - 5:2 (2:0).

ФУДБАЛСКИ ВАТРОМЕТ: Партизанови дебитанти обележили голеаду за повратак на прво место Суперлиге Србије

FOTO: FK Partizan

IMT je bolje otvorio utakmicu, pretio u prvih desetak minuta, ali je prilika Severine, koju je odlično neutralisao Gordić, probudila domaćina. Pre isteka pola časa igre Partizan je stigao do prvog gola pošto je Severina mnogo bolje reagovao iz teže situacije i iskosa udarcem po zemlji zatresao mrežu gostiju. Pet minuta kasnije Saldanja je mesto na terenu prepustio Nikoliću zbog zadobijenog udarca u butinu, a u poslednjim trenucima prvog poluvremena seriju golova debitanata otvorio je Bojan Kovačević posle odlično izvedenog kornera Gajasa Zahida.

Nastavak je doneo potpuno "ludilo" i čak pet golova. Neizvesnost je najpre vratio Marković autogolom posle šuta Radočaja, da bi po penal na obe strane održao tenziju na visokom nivou do završnice. Najpre je Zahid morao da potvrđuje gol posle odbrane Gordića, da bi Miloš Luković bio precizan u 81. minutu za 3:2 i za novu dramu.

Ni činjenica da je IMT od 78. minuta igrao sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Radočaja nije sprečila goste da zaprete domaćinu u čije redove se uvukla nervoza, ali sve to je trajalo svega pet minuta. Momci koji su u istom minutu ušli na teren i debitovali za novi klub, Kastiljo i Goh, otklonili su sve dileme po pitanju pobednika. Ekvadorac na pozajmici iz Šahtjora je u 86. minutu na idealan pas Nikolića pogodio mrežu rivala prvi put u seniorskoj karijeri, da bi Korejac Goh u poslednjim trenucima stavio tačku na goleadu koja je Partizanu sačuvala lidersku poziciju.

Zebnja pristalica crno-belih da bi Saldanja zbog povrede mogao da bude odvojen duže vreme sa terena razvejana je izjavom trenera Igora Duljaja koji je objasnio da je u pitanju samo udarac.

- Pohvalio bih obe ekipe, gosti su igrali izuzetno hrabro. Bili smo malo nervozni kada smo primili drugi gol. Lepo je kada debitanti postignu tri gol, vidim da su već postali ljubimci navijača. Tri boda su najvažnija. Saldanja je dobio jak udarac u zadnju ložu, nije ništa opasno.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)