CRNO-BELA FRKA, PA SLAVLJE! Partizan sa igračem manje pobedio Javor i pobegao Crvenoj zvezdi (VIDEO)

Novosti online

10. 02. 2024. u 15:56

FUDBALERI Partizana dobro su počeli drugi deo prvenstva, pošto su u 20. kolu Superlige Srbije pobedili Javor sa 1:0 i tako zadržali prvo mesto na tabeli, bez obzira na to šta Crvena zvezda uradi protiv Voždovca.

ЦРНО-БЕЛА ФРКА, ПА СЛАВЉЕ! Партизан са играчем мање победио Јавор и побегао Црвеној звезди (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Teren u Ivanjici nije bio idealan, pa nije bilo lako kontrolisati loptu. U prvom poluvremenu nije bilo mnogo opasnosti po Aleksandra Jovanovića i Strahinju Manojlovića.

Gosti su imali veći posed, ali su do pogotka pokušavali da dođu iz prekida. Takođe, ovaj deo utakmice obeležili su sudari glavama igrača dva tima i tu dva navrata. Fudbaleri Partizana Svetozar Marković i Nemanja Trifunović su susret nastavili sa čalmama oko glave. Na drugoj strani je Bubakar Dukure morao da napusti teren u 33. minutu.

Nastavak susreta nije doneo neku epohalnu promenu. Ipak, Igor Duljaj je napravio pravi potez kada je u 61. minutu na teren poslao Nemanju Nikolića. Samo minut kasnije napadač je glavom prebacio loptu ispred gola rivala, a na pravom mestu bio je Mateus Saldanja koji je postigao ispostaviće se pobedonosni pogodak. Brazilcu je ovo bio 15. gol u prvenstvu i trenutno je prvi strelac Superlige Srbije.

Beograđani su se našli u problemu od 77. minuta pošto je Nikola Antić zbog drugog žutog kartona morao ranije u svlačionicu. No, ni to nije pomoglo izabanicima Radovana Ćurčića da izbegnu poraz.

Do kraja utakmice nije bilo mnogo uzbuđenja. Partizan je znalački sačuvao prednost i upisao je tri boda na startu drugog dela sezone u Superligi Srbije.

Crno-beli sada imaju 50 bodova, Javor ostaje na 21. Ekipa Igora Duljaja u narednom kolu dočekuje IMT, dok Ivanjičani gostuju niškom Raničkom.

 

Javor - Partizan 0:1 (0:0)

Stadion: "Kraj Moravice". Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Milan Ilić, Strelac: Saldanja 62 minut. Crveni karton: Nikola Antić (Partizan)

JAVOR (4-2-3-1): Manojlović - Dolmagić (od 80. Mićić), Kopitović, Leandro (od 56. Obradović), Miletić - Dukure (od 33. Marjanović), Petrović - Bosić, Gojković, Milošević - Bajere (od 57. Ratković).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Filipović, Marković, Antić - Ovusu, Natho (od 61. Nikolić) - Kalulu (od 61. Severina), Zahid, Trifunović (od 76. Stjepanović) - Saldanja (od 80. Šehović).

Druga poluvreme: Javor - Partizan 0:1

90' - Utakmica je produžena za četiri minuta.

78' - Dobro je šutirao Nemanja Miletić, ali šutirao je pravo u Jovanovića koji je uspeo dobro da interveniše.

77' - Problem za Partizan. Do kraja utakmice moraće gosti sa desetoricom da budu u polju, pošto je Nikola Antić dobio drugi žuti karton.

62' - Prve izmene pravi Duljaj. Nemanja Nikolić i Ksander Severina su ušli u igru. Van terena su ostali Bibars Natho i Aldo Kalulu. Samo po ulasku je odmah pao gol. Nikolić je glavom prebacio loptu, a Saldanja je bio na pravom mestu i matirao je Manojlovića.

 

55' - Natho je izveo slobodan udarac, Pinto je nespretno reagovao. Ipak, na pravo mestu je bio Manojlović i uspeo je da odbije loptu van terena.

54' - Treći žuti karton na utakmici je dobio takođe igrač Javora. Ovoga puta u beležnici se našao Stefan Milošević. Zbog prigovora je žuti karton dobio i trener domaćeg tima Radovan Ćurčić.

53' - Slobodan udarac je izveo Antić, iz koga su gosti dobili korner. Posle udarca iz ugla nije bilo opasnosti po Manojlovića.

50' - Izveo je Javor slobodan udarac, šutirao je glavom Pinto, no lopta je otišla visoko preko gola.

47' - Dobar napad Javora na samom startu drugog dela utakmice. Udarac Radivoja Bosića nije bio precizan.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Ivanjici.

Prvo poluvreme: Javor - Partizan 0:0

45+7' - Kraj prvog poluvremena u Ivanjici. Nije bilo u ovom delu susreta onih pravih izglednih prilika, ali bilo je dosta borbeno na obe strane.

45+1' - Prvo poluvreme je zbog velikog broja prekida produžena čak sedam minuta.

45' - Iskoristio je Dolmagić neopreznost odbrane crno-belih, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, no lopta je otišla preko gola.

40' - Izveli su crno-beli dva prekida, no uspela je da reaguje odbrana domaćeg tima i tako otkloni opasnost.

FOTO: FK Partizan

39' - I drugi štoper Javora Leandro Pinto dobio je žuti karton. On je povukao Kalulua za dres i opravdano je završio u beležnici sudije Milana Ilića.

33' - Prva izmena na utakmici. Bubakara Dukurea zamenio je Stefan Marjanović koji je ove zime stigao u redove Ivanjičana iz Kolubare.

32' - Ovo je bio dosta ozbiljniji od onog prethodnog. Obojici je glava zavijena, ali čini se da vezista Javora neće moći da nastavi duel.

29' - Još jednom se igra prekida zbog sudara glavama. Sada su u duelu bili Dukure i Trifunović. Lekarske ekipe su opet na terenu. Nema mnogo igre u Ivanjici, često se meč prekida zbog faulova ili ofsajda.

24' - Uzeo je Saldanja loptu na polovini Javora, krenuo na golu rivala, šutirao je, ali ga je zemlja Leandro Pinto izblokirao.

21' - Prvi žuti karton na utakmici od igrača dobio je Boris Kopitović posle oštrog strata nad Saldanjom. Pre njega zbog prigovora "požuteo" je i Igor Duljaj.

17' - Utakmica je prekinuta zbog nezgodnog sudara glavama jednog igrača Javora i Svetozara Markovića. Ipak, dobra stvar da su obocija dobro posle ukazane lekarske pomoći. Ali, fudbaler Partizana će igrati sa čalmom oko glave.

Svetozar Marković/FOTO: FK Partizan

15' - Izveli su crno-beli slobodan udarac iskosa sa leve strane. Natho ga nije izveo onako kako ume, pa je Manojlović bez problema intervenisao.

12' - Prvi dobar napad gostiju na ovom meču. Kombinovali su Natho i Zahid. Od svega je na kraju Partizan dobio korner iz koga nije bilo opasnosti po gol tima Radovana Ćurčića.

7' - Ističe sedmi minut polako u Ivanjici, za sada osim kornera za Javor nije bilo nikakvih uzbuđenja pred golovima Manojlovića i Jovanovića.

3' - Prvi korner na utakmici izvela je domaća ekipa. Ipak, odbrana crno-belih, tačnije Marković je dobro reagovao.

1' - Počela je utakmica u Ivanjici. Prvi sa centra krenuli su gostujući fudbaleri.

Uoči meča:

Crno-beli su na sjajan okončali jesenji deo prvenstva, pobedom u večitom derbiju protiv Crvene zvezde (2:1).

Klub iz Humske doživeo je određene promene tokom zimske pauze. Tim su napustili Mihajlo Ilić i Kristijan Belić, a stiglo je pet igrača. Takođe, i Radovan Ćurčić je ostao bez dva bitna igrača Petra Gigića i Ibrahima Tanka.

Partizan je u prvom meču savladao Javor u Beogradu sa 3:1. Strelci za ekipu Igora Duljaja bili su Kvinsi Menig, Aranđel Stojković i Mateus Saldanja, dok je jedini pogodak za Ivanjičane postigao Dino Dolmagić.

Crno-beli su prvi na tabeli sa 47 bodova, Javor zauzima 12. mesto sa 21 bodom.

Sastavi timova:

JAVOR (4-2-3-1): Manojlović - Dolmagić, Kopitović, Leandro, Miletić - Dukure, Petrović - Bosić, Gojković, Milošević - Bajere.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Filipović, Marković, Antić - Ovusu, Natho - Kalulu, Zahid, Trifunović - Saldanja.

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave