PRE SAMO ŠEST MESECI LETELI SU MILIONI... Sada im je i reprezentacija u krizi

S. R.

31. 01. 2024. u 19:06

DA li je megalomanski projekat u krizi? Pre samo šest meseci, u letnjem prelaznom roku, u ligu Saudijske Arabije došle su svetske fudbalske zvezde, na čije potpise je utrošeno basnoslovnih 950 miliona evra, a ove zime se situacija drastično promenila, pa je jedini plaćeni transfer bio dolazak Renana Lodija iz Marselja u Hilal za 23 miliona. Drugi, još veći problem je prerano ispadanje Saudijaca sa Kupa Azije, i to sa čuvenim Robertom Mančinijem na klupi, koji je dobio pravo bogatstvo.

ПРЕ САМО ШЕСТ МЕСЕЦИ ЛЕТЕЛИ СУ МИЛИОНИ... Сада им је и репрезентација у кризи

FOTO: Tanjug/AP

Pored brazilskog beka Lodija, koji je postao saigrač Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića, od poznatijih imena dovedeni su Ivan Rakitić (iz Sevilje u Šabab) i napadač Toko Ekambi, koji je dres Abhe zamenio Etifakom. A iz Arabije je "pobegao" Džordan Henderson (Ajaks), dok je sudbina Karima Benzeme u Itihadu neizvesna, jer Francuz ne želi da ostane u klubu. A otežavajuća okolnost je što je zapravo pod ugovorom sa tamošnjim ministarstvom sporta, a ne klubom..

Klupska ulaganja trebalo je da podignu kvalitet domaćih igrača, da bi benefite ubirala i reprezentacija. Doveden je i Mančini za platu od 30 miliona evra godišnje, ali bolno ispadanje od Južne Koreje u osmini finala Kupa Azije (1:1, 2:4 penalima) sigurno ne zadovoljava apetite Arapa.

Bes tamošnje javnosti izazvalo je i to što je Italijan otišao u svlačionicu, i pre nego što se završila penal-serija.

- Izvinjavam se što sam napustio klupu ranije, mislio sam da je penal-serija završena - pokušao je da se "opere" iskusni stručnjak. - Želeo bih da se zahvalim svim mojim fudbalerima na igri koju su pružili.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!