PIKSI IH POSLE PRVOG TRENINGA "ISPRATIO": NJih dvojica neće igrati za Srbiju u ključnim mečevima za EURO 2024, a razlog je ozbiljan

Novosti online

09. 10. 2023. u 20:45

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković odlučio je da se Stefan Mitrović i Mihajlo Ilić stave na raspolaganje šefu stručnog štaba mlade selekcije Dušanu Đorđeviću, saopštio je večeras FSS.

ПИКСИ ИХ ПОСЛЕ ПРВОГ ТРЕНИНГА ИСПРАТИО: Њих двојица неће играти за Србију у кључним мечевима за ЕУРО 2024, а разлог је озбиљан

FOTO: FSS

Mitrović je član Crvene zvezde, dok Ilić nastupa za Partizan. Oni su se našli na spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića za utakmice protiv Mađarske i Crne Gore u kvalifikacijama za EURO 2024.


Mitrović i Ilić su večeras odradili trening sa A timom u Staroj Pazovi, a potom su se priključili mladoj reprezentaciji Srbije, koja se priprema za duele sa Engleskom i Severnom Irskom u kvalifikacijama za EP 2025.


"Stojković je po završetku treninga obavio razgovor sa dvojicom momaka koji su budućnost srpskog fudbala, poručio im da na njih najozbiljnije računa u narednom periodu i obrazložio zašto su u ovom trenutku potrebniji svojim vršnjacima iz selekcije do 21 godine", navodi se u saopštenju FSS.

Mihajlo Ilić i Stefan Mitrović razgovaraju sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem / FOTO: FSS

O Mitroviću je Piksi i ranije imao reči hvale, a na današnjoj konferenciji za štampu je za Ilića rekao:

- Mihajlo Ilić je budućnost našeg fudbala. Mislim da će biti veliki igrač, to je moje skromno mišljenje. Igra za mladu selekciju, ovo mu je nagrada za sve do sada ostvareno. Imao je oscilacija, sve je to normalno za njegove godine. Drago mi je da će biti sa nama, na njemu je da nastavi da radi i da se dokazuje. Neverovatan je potencijal, na dobrom je putu da postane zaista veliki igrač.


Mlada reprezentacija Srbije je u prvom meču grupe F kvalifikacija za EP 2025. godine pobedila Azerbejdžan 2:0. Oba gola za Srbiju na tom meču je postigao Ilić, dok je Mitrović bio jedan od najboljih igrača na duelu sa Azerbejdžanom.

"Orlići" će 12. oktobra igrati sa Engleskom u Notingemu, a četiri dana kasnije sastaće se sa Severnom Irskom u Lurganu, pa je odluka Dragana Stojkovića Piksija da Ilića i Mitrovića stavi na raspolaganje mladoj selekciji, koliko važna za nju, toliko i sjajna za ekipu koja predstavlja budućnost srpskog fudbala.

Evropsko prvenstvo u fudbalu - sistem kvalifikacija, tabela, raspored mečeva...


Podsetimo, na tabeli kvalifikacione grupe G (iz koje, kao i iz svake druge, po dve najsupešnije ekipe idu na šampionat Evrope) vodi Mađarska sa 10 bodova i utakmicom manje od ostalih, dok je 10 sakupila i reprezentacija Srbije.

Tik iza "orlova" je Crna Gora, sa osam, dok Bugarska i Litvanija imaju po dva. Većina ekipa je odigrala pet od planiranih osam kvalifikacionih utakmica, a našim "orlovima" će u narednom "reprezentativnom prozoru", u novembru, ostati još jedan meč.

U njemu će 19.11.2023. Srbija ugostiti Bugarsku, i to nakon što će, četiri dana ranije, ekipa selektora Dragana Stojkovića imati izuzetno jaku proveru - prijateljski meč sa Belgijom.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!