NEVERICA U DENVERU: Ovakvu "generalnu probu" je malo ko očekivao

Novosti online

09. 10. 2023. u 20:16

Nikola Jokić i saigrači iz Denver nagetsa kreću u odbranu NBA titule. Za početak, tu je predsezonski meč sa Feniksom (utorak, četiri sata po našem, srednjoevropskom vremenu), ali i pre te utakmice - razloga za zadovoljstvo u taboru šampiona ima na pretek.

НЕВЕРИЦА У ДЕНВЕРУ: Овакву генералну пробу је мало ко очекивао

FOTO: Tanjug/AP

Primer za to je poslednja, trening utakmica samih nagetsa.


Američki novinari su mogli da vide njenu završnicu, nakon što su starteri (svi prošlogodipnji, sem lakše povređenog Majkla Portera juniora) već završili sa nastupom. No, nisu sada u centru pažnje bili novinari i njihova zapažanja, već sami članovi ekipe Denvera koji su ostali su zatečeni.


Ponajviše zbog onoga što je u trening meču uradio Džastin Holidej.


Ovaj veteran, 34-godišnjak koji igra i kao bek-šuter i kao nisko krilo, a koji je stigao iz Dalasa, ubacio je čak osam trojki iz deset pokušaja. I time ostavio pojedine saigrače u čudu.
- Šutirao je tako dobro... Mislim, baš, baš dobro! Igra snažno, posvećeno. a pritom je stvarno dobar momak. Pravi saigrač, slično onome što smo imali (u ekipi) i prošle godine - rekao je mladi Kristijan Braun koji je imao sjajan NBA debi baš u istorijskoj, šampionskoj sezoni Denvera.
Braun je time napravio aluziju na važnost koji je za ekipu imao veteran Džef Grin, čiju bi ulogu možda baš Holidej mogao da ponese, uz iskusne saigrače kao što su Deandre Džordan (jedini stariji od njega, nepunih godinu dana), Redži Džekson i Kentavius Koldvel-Poup.


A iako mnogi poznavaoci NBA prilika, pa i kladioničarske kuće, ne svrstavaju ovih dana nagetse u najuži krug favorita za titulu, bar ne među dva, tri "glavna" tima kojima se to predviđa, igrači poput Džastina Holideja (koji ima titulu sa Golden Stejtom) ili nekih novajlija, poput plejmejkera koji igra "starinskim stilom", Džejlena Piketa (na trening meču imao deset asistencija i samo jednu izgubljenu loptu) kao da poručuju da šampion ne samo da nije slabiji nego što je bio, već... naprotiv.


- Znate, mi imamo startnu petorku koja je na ubrzanom kursu za doktoriranje - našalio se, pola u zbilji, trener Denvera Majkl Meloun, dodajući: - Ali, ne smemo da zaboravimo ostatak ekipe, momke koje ćemo polako uključivati (u naš sistem) i pomagati im (da pokažu pun potencijal). Novi momci su već zreli. Znaju kako da igraju, a to vam mnogo pomaže kada imate novajlije u ekipi. Brzo su ukapirali neke stvari, već im je poznata i NBA terminologija. Nismo morali da idemo kroz te osnovne stvari.


Strategu Denvera su se svideli i Piket, ali i neki drugi novi članovi ekipe. Recimo, Hanter Tajson.
- On je kao Leri Bird, čoveče! Način na koji šutira trojke je sjajan, a i veoma se trudi.
Čak i oni od kojih se očekuje mali doprinos, poput momka koji igra na dvojnu registraciju, Brekstona Kija, oduševljavaju trenera branioca trona:


- O, Brekston Ki! Veliki sam navijač tog momka. Dečko zna kako da igra. Svestrano - ne ostavlja dilemu Majkl Meloun.
On je, inače, najavio da će za prvu zvaničnu pripremnu utakmicu "starteri igrati u prvom poluvremenu", osim Majkla Portera Juniora.

Kada počinje NBA liga?

NBA liga je prošlog ponedeljka počela trening kampovima, tj. mini-pripremama ekipa, a 5. oktobra "krenule" su i predsezonske utakmice.

Takmičarski deo NBA sezone počinje 25. oktobra. Otvoriće ga u Denveru Jokićevi nagetsi i to derbijem protiv Los Anđeles lejkersa. Istog dana sastaće se Golden Stejt - Feniks, ali u kasnijem terminu.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)