VAŽAN APEL SA "MARAKANE": Crvena zvezda se oglasila o nečemu mnogo bitnijem nego što je "večiti derbi"

Novosti online

25. 09. 2023. u 16:59

Večiti derbi u fudbalu igra se u sredu, 27. oktobra, od 19 časova (i možete ga pratiti uživo uz portal "Novosti"), ali fudbalski klub Crvena zvezda apeluje na svoje, i ne samo svoje pristalice, da uzmu učešća u tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi.

ВАЖАН АПЕЛ СА МАРАКАНЕ: Црвена звезда се огласила о нечему много битнијем него што је вечити дерби

foto: EPA

Akcija „Crveno-bela krv“ će se 28. put održati i to tokom 1. i 2. oktobra od 10 do 18 časova u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“.


Interesantno je da će ove godine, kao što je to bio slučaj 2019., akcija biti održana uoči meča sa Jang Bojsom.

Pre nešto više od četiri godine, tačnije 25. i 26. avgusta zabeležen je rekord u 17. akciji po redu. Tada su crveno-beli došli do neverovatnih 1.488 jedinica krvi, od čega je 70 prikupljeno u Nišu, što je apsolutni rekord, koji nije oboren do danas. 

Crveno-bela krv - akcija dobrovoljnog davanja krvi / FOTO: FK Crvena zvezda


Akcija „Crveno-bela krv“, koja se sprovodi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, je svaki prethodni put imala izuzetan odziv, a na Marakani se nadaju da će tako biti i ovoga puta.
 
Krv mogu da daju sve osobe uzrasta  od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)