HRVATI SE SLADE NEUSPEHOM SRBA! "Oni su najgori u istoriji, fudbal ovo ne pamti"

Novosti online

22. 09. 2023. u 09:24

Zanimljiva ali i neuspešna evropska nedelja za srpske klubove. Još jedna u nizu. Istina, svi su gostovali, posebno teško bilo je Crvenoj zvezdi i TSC-u, koji su igrali u Engleskoj, no kada se crta podvlači i sračunava učinak za Uefinu rang-listu koeficijenata, onda je potpuno nebitno ko je protiv koga igrao. Svaka pobeda jednako vredi, svaki poraz znači novi korak unazad.

ХРВАТИ СЕ СЛАДЕ НЕУСПЕХОМ СРБА! Они су најгори у историји, фудбал ово не памти

FOTO: Tanjug/AP

Ono što je svakako zanimljivo: svi su vodili! I Zvezda i Čuka i TSC! Nažalost, na kraju ipak knjižimo tri neuspeha, tri poraza i nula bodova na ‘nacionalnu stvar’.

Naime, srpski klubovi imaju poprilično loše rezultate u Evropi ove sezone. Čak je pet klubova uzelo učešće, od čega su Vojvodina i Partizan ispali još u kvalifikacijama za Ligu konferencija, dok su do grupne faze došli TSC i Čukarički (porazima u plej-ofu prešli u takmičenje ispod), a Crvena zvezda je kao šampion direktno dospela u Ligu šampiona.

O tome je na društvenoj mreži "X" pisao i Tomislav Globan, poznati fudbalski analitičar iz Hrvatske, koji radi i kao profesor sportske ekonomije na Univerzitetu u Zagrebu. U fudbalskim krugovima, Tomislav je i jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbalski poznavalac, koji se najčešće bavi analizom samih utakmica, takmičenja, ali i rezultata.

- Mislim da je učinak Srbije od 1-0-12 u prvih 13 utakmica u Evropi najgori ulazak jedne zemlje u sezonu u istoriji evropskih kupova. Od top 30 zemalja sigurno jeste, a ovi ispod top 30 ne mogu ni doći do odigranih 13 utakmica ako zabeleže ovoliko poraza - napisao je Globan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!