MANČESTER SITI U PROBLEMU: Zvezda čula sjajne vesti od Gvardiole, Bahar trlja ruke

Novosti online

18. 09. 2023. u 08:27

KADA je žreb spojio u grupu Mančester siti i Crvenu zvezdu svi su se plašili da šampion Srbije ne doživi blamažu na Ostrvu.

МАНЧЕСТЕР СИТИ У ПРОБЛЕМУ: Звезда чула сјајне вести од Гвардиоле, Бахар трља руке

FK Crvena zvezda

Branilac titule će protiv izabranika Baraka Bahara sutra u 21.00 krenuti u odbranu trona na Starom kontinentu, ali se menadžer "građana" Pep Gvardiola suočio s brojnim problemima.

Španac se požalio da zbog povreda (Džek Griliš, Kevin de Brujne, Džon Stouns, Mateo Kovačić...) i odlazaka velikog broja fudbalera trenutno ima smanjen igrački kadar, što pravi ozbiljne probleme pred start Lige šampiona. 

Tom prilikom osvrnuo se na odlazak Rijada Mareza i Ilkaja Gundogana iz kluba, ali se zahvalio svima što su uspeli da zadrže Kajla Vokera i Bernarda Silvu, jer u ovom trenutku ne bi znao šta će bez njih.

EPA

 

- Oni su vrlo važne figure u našoj svlačionici, imaju jake ličnosti i zato su nezamenljivi iz mnogo aspekata. Potrebno je dve-tri godine da se zamene takvi igrači, potrebno je dosta vremena i zato je važno što smo ih zadržali, zbog toga sam srećan, ali... - rekao je Gvardiola i dodao:

- Manje igrača na klupi je problem. Kada imate mnogo povreda, problem nije samo danas, nego sutra ili za tri-četiri-pet utakmica. Idemo u goste u Njukaslu... Žao mi je, biće utakmica gde ćemo morati da igramo sa igračima "drugog tima", jer ne smemo da rizikujemo povrede glavnih igrača. Kevin de Brujne i Džon Stouns su i dalje povređeni, za Kovačića i Griliša još ne znam šta se dešava.

Tanjug/AP

 

Naglasio je trofejni stručnjak da pomenuti igrači neće biti spremni za Crvenu zvezdu:

- Ne znam koliko dugo će biti van tima... Mislim da neće biti spremni za Zvezdu, videćemo još, korak po korak.

Gvardiola je ukazao i na problem o kome se sve više priča, a to su obaveze u reprezentativnom dresu koje dodatno umaraju igrače, tako da su Hulijan Alvarez i Ederson došli umorni iz Južne Amerike, a taj umor se prenese i na teren tako da ne mogu da pruže maksimum.

- Pogledajte koliko povreda svi imaju, pogledajte samo Alvareza iz Vest Hema, morao je da izađe posle 15-20 minuta u drugom poluvremenu? Došao je iz Amerike, putovao 12-13 sati, pa tu je džet leg... Ne tretiramo igrače na dobar način, mi smo odgovorni za sve ono što im se događa - istakao je Gvardiola i bar malo ohrabrio Zvezdu i Bahara da će imati nešto lakši posao od prvobitnog.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)