ZVEZDA ĆE OD NJEGA DA STREPI: Pre četiri godine je radio u pekari - sad je prešao u Mančester siti za 62 miliona evra

Novosti online

01. 09. 2023. u 21:11

Crvena zvezda je saznala ko su joj protivnici u predstojećoj Ligi šampiona 2023/2024, a njen najjači rival, aktuelni prvak Evrope, obavio je transfer o kome se priča po Evropi.

ЗВЕЗДА ЋЕ ОД ЊЕГА ДА СТРЕПИ: Пре четири године је радио у пекари - сад је прешао у Манчестер сити за 62 милиона евра

Foto: Printskrin

Evo kako je o tome izvestio "Jutarnji list":


"Mateus Nunjes (25) je novi igrač Mančester sitija. Portugalac brazilskih korena u Siti stiže iz Vulvsa za 62 miliona evra. Ofanzivni vezni potpisao je petogodišnji ugovor. U karijeri je igrao za portugalske klubove Eštoril, Eriseirense i Sporting, a u Vulkvse je stigao prošlog leta za 45 miliona evra.

Iza Nunjesa je neverojatno putovanje. Dečak koji je odrastao u favelama Rio de žaneira idolizirajući Ronaldinja, a u Portugal se s majkom i očuhom doselio kada mu je bilo 13 godina, danas je sjajni fudbaler zbog kojeg je evropski i engleski prvak Mančester siti odlučio da obavi veliki transfer.

Radio u pekari nedaleko od Lisabona

Pre četiri godine radio je u porodičnoj pekari u gradiću Eriseriji, nedaleko od Lisabona, išao na treninge u Sporting i nadao se da će jednog dana biti nešto od njega.

Otac nikad nije bio deo njegovog života pa je majka Katia bila glavna figura tokom njegovog odrastanja, a to je i danas, kad je planetarno popularna zvezda.

- Bilo je trenutaka kad nismo imali šta da jedemo, nije pomoglo ni to što moja majka nikad nije prestajala da radi. Ona je ratnica koja je u mene usadila ljubav prema fudbalu. Uz nju sam prvi put šutnuo loptu. Ako nismo imali loptu, braća i ja smo se igrali čarapama, bilo je bitno samo da se kotrlja. Majka ni danas ne zna kako se dogodilo da nisam postao lopov ili diler -  rekao je Nunjes u prošlogodišnjem intervjuu za portugalski Rekord o porotici, a za Sporting TV je pojasnio situaciju s radom u pekari:

"Morao sam na treninge nakon posla"

- Radio sam u pekari oko pet-šest meseci. Dolazio sam ujutro jer su utakmice bile popodne. Stajao bih na nogama po pet ili šest sati i onda morao da treniram nakon toga, pa ne mogu reći da je bilo lako. Nisam imao vozačku pa sam se budio u 5 ujutro kako bih biciklom išao na posao.

Nunjes za Portugal ima 11 nastupa i jedan gol, a za Volvse je u 41 utakmici postigao jedan gol te jednom asistirao. Za lisabonski Sporting je odigrao 101 utakmicu te bio strelac osam puta, uz devet ostvarenih asistencija".

Podsetimo, žreb održan u Monaku odredio je da Zvezda bude u grupi G, a sa njom još i prvak Evrope Mančester siti, predstavnik nemačke Bundeslige Lajpcig i švajcarski Jang Bojs.

Sastavi grupa za Ligu šampiona 2023/2024

Grupa A

Bajern Minhen

Mančester junajted

Kopenhagen

Galatasaraj

Grupa B

Sevilja

Arsenal

PSV

Lans

Grupa C

Napoli

Real Madrid

Braga

Union Berlin

Grupa D

Benfika

Inter

Salcburg

Real Sosijedad

Grupa E

Fejenord

Atletiko Madrid

Lacio

Seltik

Grupa F

Pari Sen Žermen

Borusija Dortmund

Milan

Njukasl

Grupa G

Mančester siti

Lajpcig

Crvena zvezda

Jang Bojs

Grupa H

Barselona

Porto

Šahtjor

Antverp

BONUS VIDEO: Kad Barselona slavi dve titule

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)