PARTIZAN POBEDIO JAVOR: Crno-beli upisali važnu pobedu

Novosti online

27. 08. 2023. u 21:32 >> 20:26

FUDBALERI Partizana u petom kolu Mocart bet Superlige Srbije dočekali su Javor. Malobrojni navijači imali su priliku da vide sjajnu fudbalsku partiju, a slavio je Partizan rezultatom 3:1.

ПАРТИЗАН ПОБЕДИО ЈАВОР: Црно-бели уписали важну победу

FK Partizan

Oni koji su se odlučili da dođu u Humsku bili su u prilici da gledaju dinamičan i lep fudbal. Uz lepe golove i obilje prilika na obe strane. 

Partizan je došao do vođstva u 22. minutu. Strelac je bio Kvinsi Menig. Holanđanin je dobro reagovao na dubinsku loptu, te sa ivice šesnaesterca plasirao jeloptu u mrežu gostiju. 

Ređale su se prilike za crno-bele, a mogao je  tim Igora Duljaja u 39. minutu da uveća prednost. Lepu akciju započeo je Bibras Natho, proigrao je Mateusa Saldanju. Uspeo je Brazilac da zatrese mrežu, ali je radost crno-belih kratko trajala Nenad Minaković poništio je pogodak zbog ofsajda. 

Dva minuta kasnije uhvatili su gosti na spavanju odbranu crno-belih. Ibrahim Tanko je poslao po desnoj strani upotrebljiv centaršut, našao je Luku Gojkovića. 

Oko veziste Ivanjičana nije bilo nikoga, oprobao je udarac glavom, a vrhunski je odbranio Aleksandar Jovanović čime je sačuvao vođstvo crno-belih.  

Ono što nije uspeo Gojković, jeste Dino Dolmagić. Desni bek Javora povukao je loptu sa svoje polovine, niko nije izašao u blok, stigao je na 30 metara od gola i plasirao loptu pod prečku Jovanovića, igrao se 49. minut. 

Usledila je ofanziva domaćina, kontrolisao je Partizan loptu, pogodio je Aldo Kalulu stativu, a potom je, nekoliko minuta kasnije, lepo je Bibras Natho proigrao Aranđela Stojkovića koji je u 57. minutu poništio majstoriju fudbalera Javora. 

Više prilika u meču imao je Mateus Saldanja, U duelu Brazilca i golmana gostiju, izlazio je kao pobednik Strahinja Manojlović. Tako je bilo sve do 69. minuta kada je Kristijan Belić fantastično proigrao Partizanovog internacionalnca, a ovaj je uvećao prednost crno-belih 3:1. 

Mirno je Partizan priveo meč kraju, te su crno-beli sada na tabeli na dva boda zaostatka u odnosu na Zvezdu, odnosno tri u odnosu na TSC, ali sa utakmicom manje. 

Tok meča pogledajte u nastavku teksta. 

PARTIZAN - JAVOR 3:1 (1:0)

(Menig 22', Stojković 57' Saldanja 69'- Dolmagić 49)

90' Četiri minuta produžen je meč. 

82' - Ispao je Saničanin, a Lu Bajere je nesebično hteo da proigra saigrača u petercu Partizana, pogrešio je 

76' Mogao je Kvinsi Menig da stavi tačku na meč- Iskosa je zalomio i pogodio prečku Manojlovića. Na odbitak je naišao Saldanja koji biva neprecizan. 

69' GOL Nova prilika za Saldanju i još jednom je Manojlović dobro reagovao. Ipak, samo neokliko sekundi kasnije, nemoćan je bio golman gostiju. 

62' Nikola Antić sjajno je oprobao udarac iz prekida, tik preko prečke Jovanovića je šutirao. 

57' Fantastično je Bibras Natho proigrao Stojkovića koji postiže prvenac. 

PROČITAJTE JOŠ: KAKAV GOL: Ovako je Dino Dolmagić zatresao mrežu crno-belih na meču Partizan - Javor (VIDEO)

56' Dobar centaršut Saničanina, a Aldo Kalulu pogodio je prečku. 

54' Siniša Saničanin probao je sa velike udaljenosti, nije bio precizan. 

49 - GOL Dolmagić je šokirao domaćina. Povukao je desni bek Javora loptu sa svoje polovine, dobio previše prostora 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 

47' Dva fudbalera Partizana su mogla do gola. Kalulu je lepo poslao loptu, Saldanja i Menig nisu se razumeli najbolje, a Mihajlo Ilić je šutirao kraj gola. 

44' Mateus Saldanja ponovo preti. Imao je dobrih alternativa ponovo, odlučio je da oproba udarac, bezuspešno. 

41' Uhvatili su na spavanju defanzivce Partizana gosti. Tanko je proigrao Gojkovića, on glavom tuče, brani Jovanović. 

39'  Lepu priliku imao je Kalulu,  nije dobro primio loptu, u nastavku napada Natho je proigrao Saldanju za novi gol. Ipak, kratko je trajala Radost domaćina, gol je zbog ofsajda poništen. 

38' Mogao je odmah na drugoj strani Jamajčanin, Kembel da kazni promašaj, nanizao je nekoliko igrača, šutirao u gol Jovanovića, lak je to plen bio za Nišliju... 

37' Šutirao je Saldanja, visoko preko gola. Delovalo je da je bilo boljih rešenja. 

31' Opao je ritam igre. Usledilo je nekoliko prekida zbog povreda na obe strane, te nije ni bilo prostora za razvoj igre. 

26' Nemanja Miletić iskosa izvodi prekid, brani Jovanović. Vrhovima prstiju poslao je loptu sa spoljne strane stative. 

24' Ređaju se šanse. Sada je i Saldanja šutirao, pravo u Manojlovića. 

22' GOL! Partizan vodi, strelac gola je Kvinsi Menig. Fantastično ga je proigrao Menig, a Holanđanin je lepo plasirao loptu. 

17' Dosta ofanzivniji Partizan. Manojlović se tri puta našao do sada na teškom ispitu, ali je bio na visini zadatka. 

13' Centrirao je Kembpel, glavom je tukao Gigić, kraj gola. 

9' Oprobao je udarac Menig, brani čuvar mreže gostiju. Oprobao se u nastavku i Saničanin, dobro reaguje odbrana. 

FK Partizan

6' Po desnoj strani zapretio je Gigić. Lepa prilika za goste. Ipak, ofsajd. 

4' Otvorena igra na startu duela. Za sada bez uzbuđenja. 

1' Počela je utakmica u Humskoj. Igra se pred nekoliko stotina navijača. 

UOČI MEČA PARTIZAN - JAVOR 

PARTIZAN - JAVOR (SASTAVI)

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Ilić, Saničanin, Antić – Belić, Kanute – Kalulu, Natho, Menig – Saldanja.

JAVOR (4-2-3-1): Manojlović – Dolmagić, Kopitović, Skoko, Miletić – Dukure, T. Petrović – Kembel, Gojković, Tanko – Gigić.

Partizan je u četvrtak poražen od Nordsjelanda u kvalifikacijama za Ligu konferencija rezultatom 5:0. Priliku da zaleči rane imaće u Humskoj, protiv Javora. 

Crno-beli i Ivanjičani poslednji duel odigrali su bez pobednika. Rezultat je bio 3:3, a četiri pre toga dobio je Partizan (4:0, 1:0, 4:0, 6:2)   

Partizan ima utakmicu manje, a trenutno je petoplasirani sa sedam bodova, u slučaju pobede mogu do treće pozicije gde će preteći Voždovac koji je juče savladao Crvenu zvezdu 3:2. 

REČ TRENERA PARTIZANA - Igor Duljaj: Dodatni motiv da navijačima vratimo dug 

- Sve utakmice su mnogo teške posle ovako sramnog poraza. Kao i posle Sabaha rekao sam da ću tražiti od tima da razmišljaju samo o sledećoj utakmici, a to je sada Javor. Ekipa i ja smo svesni da će biti mnogo teška utakmica, a imamo obavezu prema ljudima koji dolaze da gledaju Partizan i onima koji su putovali 30 sati da nas bodre i 30 sati nazad. Imamo dodatni motiv, da navijačima vratimo dug za taj sraman poraz u kojem sam i sam učestvovao. Biće veoma teško psihološki, međutim verujem u igrače, da možemo da izađemo iz bilo koje teške situacije. Sa druge strane biće odličan trener Ćurčić koji poznaje Partizan, imaju Gigića koji nam je prošlu utakmicu zadavao mnogo problema. Svi igrači Partizana kada odu, uvek nam zadaju probleme, on će biti jedan od najopasnijih. Bez obzira ko bude igrao, uvek su nam zadavali mnogo problema. U prošloj utakmici smo vodili 3:1, pa smo primili dva gola, ali najvažnije je kako moj tim izgleda, ističe Duljaj 

REČ TRENERA JAVORA - Radovan Čurčić: I mi smo izašli iz teškog poraza

- Idemo na noge apsolutnom favoritu, bez obzira na rezultat koji su napravili u evropskoj utakmici. Svesni smo njihovog kvaliteta. Trudimo se da se što bolje pripremimo za utakmicu, budemo koncentrisani. Maksimalno smo bili posvećeni radu u ovoj sedmici, i mi smo izašli iz teškog poraza, ne zbog kvaliteta protivnika, već zbog grešaka koje smo napravili na toj utakmici i skupo ih platili. Jesmo bili uzdrmani, ali mislim da se ekipa kroz trenažni proces uzdigla i mislim da ćemo dati sve od sebe. Da li će to biti dovoljno da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo povoljan rezultat, videćemo, rekao je Čurčić. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)