USIJANJE: Milioni lete na sve strane! Dušan Vlahović pred transferom u Premijer ligu

Novosti online

07. 08. 2023. u 16:08

Fudbalski klub Juventus na korak je od rastanka sa srpskim golgeterom - Dušan Vlahović bi, koliko u narednim danima avgusta, mogao da postane napadač u klubu iz Premijer lige.

УСИЈАЊЕ: Милиони лете на све стране! Душан Влаховић пред трансфером у Премијер лигу

Tanjug/AP

Naime, nakon što je UEFA izbacila Juventus iz evrokupova na godinu dana, počele su da se "ubrzavaju" stvari oko transfera iz torinskog kluba, ali i potencijalnih pojačanja "stare dame".

Tu u priču ulazi - Čelsi.

Kako javlja Italijan Fabricio Romano, jedan od najbolje obaveštenih kada se o fudbalskim transferima radi, "Čelsi i Juventus su zakazali novu rundu razgovora oko 'trampe' Vlahovića i Lukakua, a pregovori će se obaviti preko posrednika. Juventus insistira da, pored Lukakua, dobije i 40 miliona evra 'doplate', a ključan je sada stav Čelsija, odnosno njegovog trenera (Mauricija) Poketinja".

Zašto Čelsi želi Vlahovića?

Iako je preko 700 miliona evra uloženo u 19 novih igrača otkako je 2019. Amerikanac Tod Boeli postao vlasnik, londonski "plavci" ne da nisu pokazali da će biti strah i trepet za konkurenciju, već tonu sve niže i niže.

Recimo, prošlu sezonu su završili tek na 12. mestu u premijerligaškom društvu, a najveća boljka bila im je efikasnost.

Zapravo, Čelsijevih 38 golova na 38 prvenstvenih utakmica je slabiji golgeterski učinak od čak dva (od tri tima) koja su ispala - Lester siti je postigao 51 gol, a Lids junajted 48. Posle razočaravajuće sezone, u kojoj je osvojeno svega 44 boda, što je više nego dvostruko manje od šampiona Mančester sitija (89), a samo deset iznad zone ispadanja, uprava londonskog kluba rešila je da potraži novog špica. I, izbor bi mogao da padne na Vlahovića.

Tako je nedavno javio britanski "Skaj sports", pozivajući se na italijanske novinare koji pomno prate transfer-zbivanja.

Rasplet bi trebalo da se desi u danima koji slede, tim pre što se počeci novih takmičarskih izazova bliže, zatim jer Čelsi žarko želi da nekome proda Lukakua (u Interu je proveo sezonu 2022/2023. i dao je deset golova na 25 prvenstvenih nastupa), a "Juve" ne krije da je voljan da pregovara oko Vlahovića ako se pojavi dovoljno zainteresovana druga strana. Čelsi bi, zbog Lukakua kog uprava "stare dame" već neko vreme pomno prati - mogao da bude baš ta opcija.

Podsetimo, Dušan Vlahović je u januaru 2022. stigao u Juventus iz Fiorentine, ali nije "preneo" golgeterski učinak koji je imao u dresu "viole" - za klub iz Firence je na 98 prvenstvenih mečeva dao 44 gola, a za Juve na 42 utakmice - 17 pogodaka.

Ipak, imajući u vidu da izvrsno igra za Srbiju (13 golova na 21 takmičarskom nastupu), u njegov potencijal niko ne sumnja, samo se traži u kojoj sredini će ponovo "eksplodirati". Kod Masimilijana Alegrija u torinskom gigantu to već sezonu i po nije bio slučaj, pa nema sumnje da bi mu promena sredine (ili trenera) mnogo značila.

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI - Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!