DAVID SILVA ZAVRŠIO KARIJERU: Povreda zbog koje je mađioničar sa loptom morao da kaže ''zbogom'' fudbalu

Novosti online

22. 07. 2023. u 10:58

Španski fudbaler i igrač Real Sosijedada, David Silva, odlučio je da zbog teške povrede okači kopačke o klin i završi svoju profesionalnu karijeru.

ДАВИД СИЛВА ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Повреда због које је мађионичар са лоптом морао да каже збогом фудбалу

foto: EPA

Špancu su stradali prednji ligamenti skočnog zgloba, jedna od najkomplikovanijih povreda u sportu, a budući da je Silva već u poznim igračkim godinama (37) povratak fudbalu je praktično doveden u pitanje.

Španski mediji prenose da je Silva, zbog novonastale situacije, nekoliko sati posle saznanja da ga čega duga pauza, odlučio da završi karijeru.

Njemu bi za oporavak bilo potrebno najmanje šest meseci, često je to i duži period kod ovakve povrede pa otud i ovakva, donekle i očekivana odluka.

Zbog povrede i nemogućnosti da odigra poslednju godinu ugovora, odrekao se čitave plate koja mu je sledovala po slovu ugovora.

Ostaće upamćen kad jedan od najboljih igrača Mančester sitija u proteklih više od decenije i jedan od glavnih igrača Španije, sa kojom je osvojio dva Evropska (2008. i 2012.) i jedno Svetsko prvenstvo (2010. godine).

BONUS VIDEO: Partizan je šampion ABA lige

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić