A NA PARKINGU... Evo šta je Piksi uradio "orlovima" u Bugarskoj pred važan meč (FOTO)

Novosti online

20. 06. 2023. u 14:50

BUGARSKA i Srbija igraju ovog utorka od 20.45 u Razgradu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, a u taboru "orlova" bilo je prilično zanimljivo i pre tog duela.

А НА ПАРКИНГУ... Ево шта је Пикси урадио орловима у Бугарској пред важан меч (ФОТО)

FOTO: FSS

Jutarnja kiša praćena grmljavinom nije poremetila plan i program selektora Dragana Stojkovića i članova njegovog stručnog štaba. Uobičajena šetnja pre ručka i istezanje pod komandom kondicionog trenera Kacuhita Kinošija odrađeni su u blizini hotela u kome je naša ekspedicija smeštena uoči meča sa Bugarskom.

Zanimljivo da je taj hotel u funkciji isključivo kada se u Razgradu igra neka velika utakmica, a pre naše reprezentacije, koristili su ga mnogi veliki evropski klubovi koji su odmeravali snage u Ligi šampiona ili Ligi Evrope protiv lokalnog Ludogoreca (Milan, Bajer Leverkuzen, Inter, Braga, Ferencvaroš, Espanjol...).

Inače, dan pred meč, posle zvanične konferencije za medije, na parkingu stadiona u Razgradu desio se srdačan susret selektora Bugarske Mladena Krstajića sa prijateljima iz Srbije.

Najpre zagrljaj sa Nenadom Bjekovićem, a onda osmesi, pozdravi i stisak ruke sa Draganom Džajićem, Draganom Stojkovićem, Stevanom Stojanovićem, Goranom Đorovićem…

„Gde si, kapitenu?“, otelo se bivšem selektoru Srbije u trenutku kada je ugledao Dragana Stojkovića sa kojim je delio svlačionicu na početku svoje reprezentativne karijere.


„Mladen i ja ćemo u utorak uveče prvi put biti na suprotnim stranama. Dakle, sportski neprijatelji 90 minuta, a odmah posle utakmice ponovo veliki prijatelji. Reč je o sjajnom momku i odličnom treneru. Počeli su loše kvalifikacije, ali veoma repspektujem njegovu ekipu i moramo da budemo maksimalano oprezni jer će učiniti sve da dođu do pozitivnog rezultata“, rekao je Stojković na konferenciji za medije u Razgradu. Inače, Stojković i Krstajić su na četiri utakmice zajedno bili deo našeg nacionalnog tima. Dva puta protiv Makedonije u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2000. godine i na turneji u Aziji u maju iste godine kada je Jugoslavija dva puta remizirala sa Južnom Korejom i pobedila Kinu sa 2:0.

U posebnom sećanju je duel sa Makedonijom na stadionu Partizana, kada su "plavi" pod vođstvom selektora Vujadina Boškova ostvarili važnu pobedu od 3:1, a junak utakmice i strelac dva fenomenalna gola bio je upravo aktuelni selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković.

BONUS VIDEO: MILIONI NA ULICAMA: Pogledajte slavlje Argentinaca u Buenos Ajresu na dočeku svetskih šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)