ISTORIJA FUDBALA JE ISPISANA! Crvena zvezda preokretom osvojila Kup Srbije, ovo je dupla kruna kakve nikad nije bilo

Novosti online

25. 05. 2023. u 22:59 >> 22:59

Aktuelna generacija Crvene zvezde osvojila je treći put u nizu duplu krunu. Čime je postala jedina u istoriji kluba kojoj je to pošlo za rukom. Iako prvo poluvreme Finala Kupa Srbije nije davalo takve naznake, crveno-beli su slavili 2:1 (1:0) protiv Čukaričkog

ИСТОРИЈА ФУДБАЛА ЈЕ ИСПИСАНА! Црвена звезда преокретом освојила Куп Србије, ово је дупла круна какве никад није било

M. Vukadinović

U prvom poluvremenu ljubitelji fudbala imali su priliku da vide jedan gol, ali o njemu će se svakako dugo pričati. Marko Docić postigao je pogodak iz kornera koji se retko viđa.

U drugom delu zablistao je Aleksandar Pešić koji je crveno-belima doneo preokret i novi pehar u Kupu Srbije.

Iako je Crvena zvezda u uvodnih 20 minuta imala potpunu inicijativu na terenu, dve najozbiljnije šanse imao je Čukarički.

Prvo je u 20. minutu Borjan zaustavio udarac Luke Adžića, a na odbitak je natrčao Badamosi koji je pogodio stativu.

U nastavku napada korner za goste. Izveo ga je Marko Docić, koji je i prethodnu akciju začeo i onda uradio nešto što će se dugo prepričavati.

M. Vukadinović

Postigao je vezista Čukaričkog direktan gol iz kornera. Milan Borjan je izašao sa linije, uočio je to Docić koji je postigao sjajan pogodak. Pokušao je golman domaćina da paradom otkloni opasnost, bezuspešno 1:0.

Ohrabrio se gostujući sastav. Novi korner Docića u 32. minutu, sada je Nemanja Tošić glavom tukao sa peterca, a Aleksandar Dragović otklonio je opasnost sa gol linije.

Šest minuta kasnije konačno su domaći navijači imali priliku da vide obećavajuću priliku. Dobar prodor napravio je Osman Bukari, nanizao nekoliko igrača, vratio je loptu do Gelora Kange, a Gabonac je bio blokiran.

Odlično se u 41. minutu brani Čukaričćki. Probao je Dragović, blokirao ga je Rogan, na kraju je Đorđe Ivanović otklonio opasnost sa gol linije.

U prvom minutu nadoknade u prvom poluvremenu velika šansa za Crvenu zvezdu. Mirko Ivanić je po levoj strani proigrao Osmana Bukarija u akciji tri na dva. Šutirao je Bukari, brani Belić, na odbitak je iskosa natrčao Mirko Ivanić koji je poslao loptu u gol aut.

FOTO: FSS

Dve ozbiljne prilike imala je Crvena zvezda na startu drugog dela. Prvo je u 50. minutu Aleksandar Katai sa 20 metara šutirao preko gola gostiju. Da bi šest minuta kasnije Mirko Ivanić šutirao iskosa, preko gola.  

Isplatila se terenska inicijativa Zvezdi. U 61. minutu je nakon kornera poravnao domaćin. Brzo je izveden korner, a Kangva je uhvatio nespremnu odbranu rivala, te je glavom tukao usamljeni Aleksandar Pešić za 1:1.

Nije se Aleksandar Pešić video u prvom poluvremenu. U drugom je eksplodirao. Postigao je još jedan gol u 76. minutu za totalni preokret čete Miloša Milojevića. Vrhunski ga je proigrao Mirko Ivanić, a štoperi gostiju nisu bili kadri da ga zaustave.

Marko Docić je u prvom poluvremenu postigao gol iz kornera, sada je malo nedostajalo iz prekida da se ponovo upiše u strelce. Poslao je oštar centaršut, lopta nije dodirnula nikog u šesnaestercu, te je završila na stativi već savladanog Borjana.

Do kraja meča mirovale su mreže a kompletan tok utakmice pogledajte u nastavku.

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI   2:1 (0:1)

(Pešić 61, 76'- Docić 21')

KRAJ MEČA

90' Četiri minuta igraće se u nadoknadi.

PROČITAJTE JOŠ: PA, KAD JE FINALE KUPA BILO ZAKAZANO ZA 25. MAJ... Nesvakidašnja štafeta na "Marakani" prizvala u sećanje Dan mladosti (VIDEO)

81' Izuzetan centaršut Docića, usput nije Stojanović dodirnuo loptu, a strelac gola iz kornera pogodio je sada stativu.

PROČITAJTE JOŠ: RASPAMETIO "DELIJE": Ovako je Aleksandar Pešić dao gol za preokret Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije (VIDEO)

76' GOL! Nije bilo Pešića u prvom poluvremenu, ali je eksplodirao u drugom. Odlično je reagovao na dodavanje Ivanića te zatresao mrežu Belića za preokret

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA OVO BI? Zvezda dala gol u finalu Kupa Srbije, a njeni fudbaleri se posvađali tokom slavlja?! (VIDEO)

61' GOL! Pešić je konačno probio odbranu Čukaričkog. Brzinski je izveden korner po levoj strani, Kangva je uposlio napadača crveno-belih, a Nišlija je glavom matirao golmana Čuke.

M. Vukadinović

60'  Novi pokušaj Kataija. Projektil je završi daleko od gola.

59' Dve izmene napravio je Miloš Milojević Kangva i Nikolić su ušli u igru, a teren su napustili kanga i Vigo.

56' Mirko Ivanić je sada pokušao iskosa. Došao je do njega odbitak nakon centaršuta i on je šutirao preko gola.

49' Aleksandar Katai je šutirao sa dvadesetak metara, otprilike metar od gola Belića je prošla ta lopta.

M. Vukadinović

46' Nastavljena je utakmica na stadionu "Rajko Mitić"

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

21.54 - Crvena zvezda je u prvoj polovini finala imala loptu u svom posedu čak 71% vremena, ali ni to, ni činjenica da je imala skoro triput više šuteva (11 naspram 4) nije bilo dovoljno za povoljan rezultat po nju. Čukarički, koji je imao samo dva šuta manje u okvir gola (3 naspram 5) vodi. I to fantastičnim golom Docića iz kornera

45' Tri minuta nadoknade.  Aleksandar Katai je pronašao Bukarija, Belić brani, a sa pet metara iskosa Mirko Ivanić promašuje gol.

39' Dobar prodor napravio je Osman Bukari, nanizao nekoliko igrača, vratio do Kange, bio je blokiran.

31'  Novi korner - nova prilika za Čukarički. Dobro je ovog puta na pokušaj Tošića reagovao na gol liniji Dragović.

29' Bio je Strahinja Eraković na petercu u duelu sa Drezgićem, oprobao udarac glavom - bezuspešno.

FOTO: M. Vukadinović

PROČITAJTE JOŠ: ČUDO NA MARAKANI, USRED FINALA KUPA: Marko Docić dao gol Crvenoj zvezdi iz kornera! (VIDEO) 21' GOL! Kakav gol Marka Docića, ovo nije dugo viđeno na našim terenima. U stilu Dragana Stojkovića Piksija matirao je iz kornera Milana Borjana!

20' VELIKA ŠANSA ZA ČUKARIČKI! Docić je vrhunski proigrao Badamosija, prvo je odlično reagovao Borjan, a potom Miladinović pogodio stativu.

19' Oprobao je udarac sada i Pešić, lak plen za Belića.

FOTO: M. Vukadinović

12' Muči se Čukarički sa iznošenjem lopte sa svoje polovine, ali sa njom ne uspevaju za sada mnogo toga da urade domaći fudbaleri.

PROČITAJTE JOŠ: LOŠE VREME UČINILO SVOJE: Ovoliko ljudi je došlo finale Kupa Srbije u fudbalu Crvena zvezda - Čukarički (VIDEO)

6' Nemanja Belić još jednom je morao da interveniše. Istrčao je daleko od gola kako bi ispucao loptu na koju je išao Aleksandar Pešić.

3' Pretio je Aleksandar Katai iz prekida, nije uspeo da uhvati loptu golman gostiju, a neko od defanzivaca ispucava - aut za Zvezdu.

Imali su domaći navijači poruku za svoje mezimce.

FOTO: Č. V.

1' Utakmica na stadionu Rajko Mitić započela je izvođenjem nacionalne himne Srbije - Vože pravde. Tokom meča biće dostupna upotreba VAR tehnologije.

UOČI MEČA

20.30 - Pola sata do početka meča ovako izgleda severna tribina. U Beogradu pada jaka kiša, a do nedavno su trajale i Vidovdanske litije, te domaćin očekuje veći priliv posetilaca u narednih 30 minuta.

FOTO: Č. V.

19.57 - Objavljeni su sastavi za meč.

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Milan Mitić (Leskovac)

Crvena zvezda: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Azarov - Mijailović, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić

Čukarički (5-4-1): Belić - Rogan, Drezgić, Kovačević, Tošić, Stevanović - Ivanović, Miladinović, Docić, Adžić - Badamosi

Crvena zvezda je u polufinalu Kupa Srbije savladala TSC 3:0, a Čukarički Vojvodinu 1:0 u utakmici koja je morala da se igra ispočetka, iako su Beograđani imali vođstvo 2:0 u momentu kada je pala jaka kiša.

Međusobni dueli

Zvezda i Čukarički sastali su se tri puta, a svaki put slavila je ekipa iz Ljutice Bogdana. Prvi meč dobili su izabranici Miloša Milojevića 2:0, potom 3:0, a treći susret 4:0.

REČ TRENERA ZVEZDE - Milojević: Bićemo odgovorni pred punom Marakanom.

Nakon finalnog duela Miloš Milojević napustiće klupu zvezde, a na njegovo mesto stiže Barak Bahar.

- Imaćemo dobru utakmicu, pripremu za ono što Zvezdu očekuje na jesen. Kada je reč o Čukaričkom, očekujem mladu i poletnu ekipu, željnu dokazivanja i borbe za preostali trofej u sezoni, tako da, verujem da će moji igrači biti odgovorni i pred punom Marakanom osvojiti Kup Srbije, rekao je Milojević, pa se okrenuo analizi rivala.

- Kup je najmasovnije takmičenje gde i manji timovi iz nižih rangova vide svoju šansu i idu preko maksimalnih mogućnosti. Kad spustite gard i niste na maksimumu, to može da bude problem i zato pozivam na oprez i odgovornost. To je svakako naš deo posla da igrači budu maksimalni u četvrtak, ali neće biti lako, iako smo Čukarički tri puta pobedili ove sezone. Biće to drugačija utakmica, drugi vid takmičenja, finale je nešto sasvim drugo i to nema veze s prvenstvom, i oslabljeni jesu, ali je to ekipa koja godinama sistemski lansira mlade igrače, koji bez opterećenja i odgovornosti, rešavaju utakmice i mogu da ugroze protivnika. Tako da, te tri pobede moramo da shvatimo kao prošlost, ovo je nova utakmica gde je svaki pas bitan, gde se svaki duel računa, Miloš Milojević

REČ TRENERA ČUKARIČKOG - Kerkez: Sve mečeve igrali smo na gostovanju i sve pobedili

Čukarički je sa druge strane sve mečeve u Kupu Srbije igrao na gostujućem terenu, a to je slučaj i sada.

- Sve utakmice smo do sada igrali u gostima, sve pobedili, bez primljenog gola. Sad nas čeka finale, jedna utakmica, autsajderi smo, ali sigurno ćemo biti bolji nego na prethodnim utakmicama. Daćemo sve od sebe, ovakve prilike se pružaju možda jednom u životu i da probamo da osvojimo trofej, istakao je Kerkez.

VONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna