MANČESTER SITI OSVOJIO PREMIJER LIGU! "Građanima" titulu predao najveći rival, Arsenal postavio rekord koji će teško ko oboriti

Novosti online

20. 05. 2023. u 20:31

MANČESTER siti je deveti put u kluskoj istoriji, treći uzastopni, a četvrti u poslednjih pet godina, postao prvak.

МАНЧЕСТЕР СИТИ ОСВОЈИО ПРЕМИЈЕР ЛИГУ! Грађанима титулу предао највећи ривал, Арсенал поставио рекорд који ће тешко ко оборити

FOTO: Tanjug/AP

Šampionsku titulu ovoga puta "građani" nisu proslavili na terenu, već uz TV ekrane jer je njihov meč sa Čelsijem na programu u nedelju, a u subotu uveče drugoplasirani Arsenal se "pobrinuo" da niko više ne može da stigne ekipu Pepa Gvardiole i zbiaci je sa vrha tabele.


Naime, londonske "tobdžije", koje su najveći deo sezone i proveli na vrhu, počele su da se opraštaju od trona posle pobede nad Lidsom 1. aprila. Potom su zabeležena tri remija u nizu (Liverpul 2:2, Vest Hem 2:2, Sautempton 3:3), a sve je začinio šok-poraz od Mančester sitija (4:1). Uzaludni su bili trijumfi nad Čelsijem (3:1) i Njukaslom (0:2), jer je pre šest dana doživljen šamar od Brajtona (0:3), a danas i poraz na gostovanju od Notingema, za šta se pobrinuo gol Avonija u 19. minutu, koji je bivšem dvostrukom prvaku Evrope obezbedio opstanak.

Taivo Avoniji daje gol za Notingem Forest protiv Arsenala i "predaje" šampionski tron Mančester sitiju / FOTO: Tanjug/AP


Naime, posle ovog poraza, Arsenalu je ostalo da odigra još samo jednu prvenstvenu utakmicu, sledeće nedelje protiv Vulverhemptona, ali je ostao na nedostižna četiri boda zaostatka za Mančester sitijem, koji do kraja prvenstva ima da odigra još tri meča.


Naravno, čeka Gvardiolinu ekipu nešto još važnije posle današnjeg slavla zbog titule, a to je juriš na pehar Lige šampiona, jer je 10. juna na programu finale u kome je rival "građanima" milanski Inter. Sedam dana pre toga, Siti će protiv gradskog rivala iz Mančestera, Junajteda, igrati finale FA kupa.

Što se Arsenala tiče, on je danas postao tim koji je najduže bio na čelu tabele, a trofej Premijer lige nije osvojio: ekipa trenera Mikela Artete je čak 248 dana tokom seone 2022/2023 vodila, a ostala bez pehara. Samo dve pobede u poslednjih osam prvenstvenih mečeva tome su i "kumovale".

Bonus video: POVRATAK IZ SNOVA: Uroš Spajić se oporavio i dao najlepši gol na meču Zvezda - Čukarički

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije