LUDA LIGA EVROPE: Juventusu nedovoljan Vlahović, sudija zaboravio da isključi igrača Sevilje

A. I.

18. 05. 2023. u 23:37 >> 23:38

ODIGRANI su mečevi polufinala Lige Evrope. Juventus i Sevilja igrali su produžetke (2:1) nakon kojih su Španci izborili finale (1:1 prvi meč) , dok je Roma nakon 0:0 u Leverkuzenu (1:0 prvi meč) prošla u finale.

ЛУДА ЛИГА ЕВРОПЕ: Јувентусу недовољан Влаховић, судија заборавио да искључи играча Севиље

Tanjug/AP

U Sevilji odličan i otvoren meč. Domaćin je imao više od igre, opasno je pretio u nekoliko navrata, posle udarca glavom Jusefa El Nesirija u 25. minutu, Vojčeh Ščesni je izvukao loptu sa same gol-linije i tako spasao Juventus.

Samo tri minuta pripretili su Italijani. Odličnu šansu imao je Anhel di Marija koji je prebacio gol Bonua.

Ređala su se u nastavku uzbuđenja kao na traci. Markos Akunja je u 31. minutu poslao projektil ka golu Juventusa, a ponovo se istakao čuvar mreže bjanko-nera. Mogao je to da kazni Mozes Kin koji je istrčao po desnoj strani i izašao pred Bonua, pogodio je stativu.

U šestoj minuti nadoknade vremena neverovatna odluka sudije Denija Makelija i ljudi u VAR sobi. Huan Kvadrado je sa obe noge pokupio Olivera Toresa unutar svog kaznenog prostora, ali niko nije reagovao, iako se snimak pregledavao. Delovalo je da je Sevilja oštećena za penal.

Ušao je Dušan Vlahović na teren u 65. minutu. Nešto više od minuta kasnije uspeo je da se upiše u listu strelaca. Odbitak po sredini  odlično je pokupio Srbin i uspeo je da zatrese mrežu.

Nije dugo trajala radost "stare" dame. Suso, fudbaler koji je nekada nastupao za Milan uspeo je ono što nikada nije u dresu roso-nera, postigao je gol protiv Juventusa. Igrao se 72. minut. Suso je došao do lopte, te sa velike udaljenosti uspeo je da zatrese mrežu Vojčeha Šćenjeg.

Tanjug/AP

Imao je Federiko Kijeza dobru priliku u 94. minutu. Odlično Bonu brani, usput uzima odbitak ispred nogu Vlahovića. Samo minut kasnije kaznila je Sevilja taj promašaj. Odličan centaršut po levoj strani pronašao je Erika Lamelu. Nekadašnji fudbaler Totenhema glavom je uspeo da savlada Šćešnija za vođstvo 2:1. 

Zanimljivo je da je Lamela prvi igrač Sevilje koji je na stadionu Ramon Sančes Pishuan postigao gol u produžetku još od 2006. godine kada je protiv Šalkea to učinio Mariano Puerta koji je godinu dana kasnije stradao od srčanog udara.

Nije se predavao Juventus, još jednom je u šansi bio Federiko Kijeza, promašio je gol u 110. minutu.

Pet minuta kasnije pomalo bizarna situacija se dogodila. Paredes je signalizirao sudiji da  Markos Akunja već ima već žuti karton, te je nekoliko desetina sekundi nakon što mu je dodelio drugi, Deni Makeli fudbaleru španskog tima pokazao put ka svlačionici. Do kraja meča ostale su mreže mirne, te je Sevilja obezbedila novo finale Lige Evrope.

FOTO: Tanjug/AP

Romi je za prolaz u finale bio dovoljan remi protiv Bajera iz Leverkuzena, a Žoze Muronjo je odličnom taktikom "zaključao" mrežu svog tima. Te će nakon finala Lige konferencija prošle sezone, ove nastupati u završnici drugog po kvalitetu najboljeg evropskog takmičenja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)