"JOKIĆ? SVE VREME SAM GA UDARAO!" Bivši košarkaš Partizana "šokiran" igrom asa Denver nagetsa

Novosti online

18. 05. 2023. u 18:42

NIKOLA Jokić je za mnoge čuvare velika misterija. Kada god pomisle da su ga pročitali Srbin iz rukava izvuče nešto novo i pokaže da ga je nemoguće zaustaviti. Na svojoj koži to je iskusio i bivši košarkaš Partizana Džok Lendejl.

ЈОКИЋ? СВЕ ВРЕМЕ САМ ГА УДАРАО! Бивши кошаркаш Партизана шокиран игром аса Денвер нагетса

FOTO: Tanjug/AP

Košarkaš Finiks Sansa imao je težak zadatak u seriji protiv Denvera - zaustaviti Nikolu Jokića, što je i sam priznao da je nemoguće.

- Sve radim kako treba, jurim ga po terenu, kad je dobio loptu odlično sam postavljen, pratim ga... I onda te samo okrene ramenom i desnom rukom pogodi iz koraka… A nisam mogao da odigram bolju odbranu. Bukvalno sam sve uradio. Sve što je moglo da mu uzmem loptu, tukao sam ga usput, celu seriju, rekao je Australijanac u podkastu PHNX Sporta.

Ponovio je Lendejl da je igrao na granici faula protiv Srbina.

- Sve vreme sam ga udarao. To je bio plan: trčaću za njim po terenu i tući ću ga koliko god je moguće. Mislim da mi je ofanzivan skok drastično pao, jer nisam ni gledao loptu, samo sam pokušavao da protrčim kroz njega da ga iscrpim, priznaje Lendejl.

Postojali su potezi koji su ga ostavili bez reči..

- Bilo je i to dodanje, završilo je na NBA nalozima na društvenim mrežama. Dobio je loptu na vrhu, držim ruku na njegovim grudima, osvrnem se preko levog ramena, da vidim ko je gde, vraćam pogled na njega i samo vidim ruku ispred mene, okrenem se opet, Kentavijus Koldvel Poup daje koš... Pitam se se: Kako mu je dođavola doturio loptu dole, to nema nikakvog smisla. Neću da lažem, bilo je dosta toga.

Istakao je ipak da je protiv Nikole uživao na terenu.

- Frustracija je počela da raste u meni kada je on počeo da nabija strašne brojke, a ja sam ga dobro banio, držao na ispod 50 odsto šuta. Ali, svi su govorili: Pa naravno da će to uradi onoj propalici Džeku Lendejlu. Ko je taj tip, dođavola? Pa, zar ne vidite? Zar ne vidite koliko ga teram da radi? Onda su uskočili navijači Lejkersa, kao, nećemo mi imati te probleme, jer Entoni Dejvis je 10 puta bolji igrač od Džoka. U nekim stvarima verovatno i jeste. Ali, naterao sam ga da radi, rekao je Lendejl i dodao:

- Uživao sam! Igrao sam u Srbiji, poznajem dosta Jokićevih prijatelja, zaista sam kliknuo sa tom srpskom kulturom, osetio njihov "vajb". U glavi sam imao sliku iz Srbije, da igram sa samopouzdanjem koje sam tamo imao. Jokić mi je pomogao da dođem do tog stanja svesti.

Zanimljiva statistika

Nikola Jokić je protiv Džoka Lendejla bio u duelima tokom 22 "zajednička" minuta u ovosezonskom NBA plej-ofu. Za to vreme je Srbin ubacio 24 poena, šutirao 8/15 iz igre, ostvario 18 asistencij i četiri puta izgubio loptu.

Sa druge strane, Džok Lendejl je ubacio 13 poena (šut 6/8) i imao jednu asistenciju.

Ono što je posebno zanimljivo to je, da je prema naprednoj statistici NBA lige, za vreme duela Jokić - Londejl, Feniks ubacio 103 poena, a Denver 101.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)