DRAMATIČAN KRAJ VELIKOG DERBIJA ITALIJE: "Srpski" Juventus zapanjen šta je sudija uradio, umesto pobede - poraz od Napolija! (VIDEO)

Novosti online

23. 04. 2023. u 22:44 >> 23:06

JUVENTUS se vratio na velika vrata u italijanski fudbal, najpre mu je ove sedmice ukinuta kazna o oduzimanju 15 bodova zbog finansijskih malverzacija, a onda je u 31. kolu Serije A u samom finišu meča iz kontranapada postigao ono za šta je verovao da je gol za pobedu protiv vodećeg Napolija. Međutim, odmah potom desila se sudijska odluka o kojoj će se mnogo pričati - pogodak je poništen, a veliki derbi okončan je umesto "već viđenim" rezultatom 1:0 - pobedom gostiju od 0:1.

ДРАМАТИЧАН КРАЈ ВЕЛИКОГ ДЕРБИЈА ИТАЛИЈЕ: Српски Јувентус запањен шта је судија урадио, уместо победе - пораз од Наполија! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Trener Juvea Masimilijano Alegri odlučio je da u startnoj postavi bude samo jedan Srbin, Filip Kostić koji je igrao (zapaženo) do 61. minuta, a u vrlo borbenom, ne toliko uzbudljivom meču do završnice, drugi naš reprezentativac pojavio se tek u 90. minutu. Dušan Vlahović je, zbog golgeterskog posta, tek tada dobio šansu, odmah potom je i zatresao mrežu rivala, no sekund nakon što je Kijeza s loptom izašao van terena, pa je taj gol anuliran.


Ali, mnogo više će bure izazvati pogodak koji je "staroj dami" poništen koji minut ranije.


Naime, tokom napada lidera Serije A, torinski klub je oduzeo loptu, a Milik klizećim startom onemogućio Napolijevog Lobotku da do nje opet dođe. U nastavku, brz kontranapad domaćih omogućio je Argentincu Anhelu di Mariji da se probije po desnoj strani, potom i da matira gostujućeg golmana Merea, ali...

Anhel di Marija uzalud slavi gol koji je postigao za Juventus protiv Napolija / FOTO: Tanjug/AP


Sudija Fabri je, na "dojavu" kolega iz VAR sobe, pregledao početak pomenute akcije i utvrdio da je kod svog kaznenog prostora Milik ipak faulirao Lobotku, pa je gol poništen. Da li je faula bilo, procenite sami (VIDEO).


Zapanjeni igrači Juventusa su prekinuli veliko slavlje i "opsedali" arbitra, Fađoli je dobio žuti karton tom prilikom, no bura se tek tada zahuktala. Ušao je zatim u igru Vlahović, odmah potom je i njegov pogodak (opravdano) poništen, a onda je na red došao treći od šest minuta sudijske nadoknade vremena.


Tada je Elmas idealno centrirao s desne strane napada ekipe iz Napulja, a Đakomo Raspadori odličnim volej udarcem savladao golmana Juvea Šćešnog (VIDEO). Bilo je to više nego dovoljno za dramatičnu pobedu na gostovanju u Torinu, a taj, 14. gol rezervista Napolija u ovom prvenstvu, omogućio je klubu iz grad podno Vezuva da i teoretski obezbedi učešće u narednoj Ligi šampiona, iako nije formalno postao prvak.

Slavlje fudbalera Napolija posle pobede nad Juventusom u Torinu / FOTO: Tanjug/AP


Napoli sada ima 78 bodova, 17 više od drugoplasiranog Lacija, dok je Juventus treći sa 59, a do kraja prvenstva Italije ostalo je još sedam kola.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna