ZVEZDA "UZALUD" DOBILA PARTIZAN? Odigran omladinski "večiti derbi"

Novosti online

23. 04. 2023. u 15:19

OMLADINCI FK Crvena zvezda uspeli su da trijumfuju u večitom derbiju na gostovanju Partizanu rezultatom 0:1. Ključni momenat utakmice desio se u 57. minutu kada se Stefan Pirgić zagradio i odložio loptu za Mateju Radonjića, a on razornim udarcem doneo pobedu timu trenera Zorana Rendulića. Međutim, ta pobeda, sama po sebi, nije dovoljna da se preuzme čelna pozicija od crno-belih koji su ubediljvo prvi na tabeli Omladinske lige Srbije.

ЗВЕЗДА УЗАЛУД ДОБИЛА ПАРТИЗАН? Одигран омладински вечити дерби

FOTO: FK Crvena zvezda

Sa jedne strane, omladinski derbi su "otvorili" šansama Zvezdin Mijatović, od čijih pokušaja je strepeo Mihajlović, odnosno Partizanov Trifunović, kome je šuteve uspešno zaustavljao Miladinović.

Najbolju priliku za goste u prvom delu igre imao je -belh Pirgić kada je u 35. minutu sa desnog boka ušao u sredinu i šutirao u same rašlje, a Mihajlović paradom ulepšao tu situaciju i poslao loptu u korner. Ali, umalo je Partizan na drugoj strani poveo posle istrčavanja Miladinovića, posle kog je Ćelić ispred sebe imao prazan gol i šutirao, a Miranović klizećim startom izbacio loptu sa gol-linije i spasao Zvezdu.

Ona je svoju bolju igru krunisala u 57. minutu kada se Pirgić dobro zagradio, loptu "ostavio" Radonjšiću koji je ušao u kazneni prostor domaćih i snažnim udarcem savladao Mihajlovića za 0:1.

Crno-beli su potom ostali sa igračem manje, jer je u 75. minutu Nikolić zbgo udaranja Mijatovića isključen.

Ovom pobedom omladinci Crvene zvezde se jesu približili večitom rivalu na tabeli, ali i dalje imaju ogroman zaostatak, osam bodova, uz samo šest kola do kraja sezone. Ipak, i pored toga, Zvezdina juniorska selekcija će, zahvaljujući prvom timu s Marakane, u narednoj sezoni igrati Ligu šampiona za mlade.

Omladinska liga Srbije u fudbalu

Partizan - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Stadion: "SC Partizan-Teleoptik"; Sudija: Igor Kovačević; Strelac: Radonjić u 57. minutu; Žuti kartoni: Trifunović (Partizan), Lečić, Goldin, Mijatović, Matić, Radujko (Crvena zvezda). Crveni karton: Nikolić (Partizan).

Partizan: Mihajlović, Roganović, Aćimović (od 71. Isailović), Nikolić, Ćelić, Stjepanović, Petrović (od 58. Ilić), Aleksić, Petković, Trifunović, Petrušić (od 77. Vidaković).

Crvena zvezda: Miladinović, Goldin, Miranović, Ogbu, Marić, Lečić, Radonjić (od 64. Brajić), Pirgić (od 89. Ivić), Matić, Krivokapić (od 58. Bošković), Mijatović (od 90. Radujko).

BONUS VIDEO: Gol kojim je Čukarički pobedio ekipu Partizana

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)