NIKADA TESNIJE: Gubi li Novak Đoković tron pre Rolan Garosa

Novosti online

23. 04. 2023. u 12:56

NOVAK Đoković je eliminisan u četvrtfinalu Srpska opena, a s obzirom da neće nastupati ni u Madridu to će učiniti trkom na ATP listi dosta zanimljivijom, a hoće li Novak ostati prvi?

НИКАДА ТЕСНИЈЕ: Губи ли Новак Ђоковић трон пре Ролан Гароса

FOTO: Tanjug/AP

Ispadanjem od Dušana Lajovića, Đoković je izgubio 105 poena, trenutno ima 7.135 bodova biće "kraći" za još 360 nakon mastersa u Madridu koji će Novak takođe preskočiti.  To znači da bi do Mastersa u Rimu mogao da padne na 6.775 bodova.

Kao drugi na listi i jedini koji može Đokoviću da zapreti i njegovom tronu, Alkaraz je uspeo da se domogne finala u Barseloni i ukoliko odbrani titulu protiv Stefanosa Cicipasa, ostaće na 6.770, samo 5 bodova manje od srpskog asa.

Ipak, tu će i u najboljem slučaju ostati do samog  Rima - na samo 5 bodova od Novaka, a ta razlika do Italije bi eventualno mogla samo da se poveća ukoliko Španac ne osvoji titulu u Madridu i odbrani 1.000 bodova.

Alkaraz brani trofej u glavnom gradu svoje zemlje, pa bi mu svaki kiks stvorio dodatnu negativnu razliku sa Srbinom.

Svakako, ono što je sjajno jeste da će Novak sigurno otići na Masters u Rim kao prvi teniser sveta, a tu ćemo videti kako će se stvari dalje odvijati.

Ono što sledi nakon toga jeste Novakova odbrana rimskog turnira i tu bi slika mogla znatno da se promeni.

Naime, on će braniti 1.000 bodova, dok Alkaraz nema šta da brani i svaki njegov bod i prolazak dalje bi mogao da dovede do smene na čelu ATP liste.

Onih 5 bodova će se u samom startu istopiti, pa ni osvajanje trofeja verovatno neće sprečiti Karlitosa da preuzme čelo tabele pred sami Rolan Garos.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)