ČUKARIČKI OPET POBEDIO PARTIZAN: Ekipi iz Humske izmiču kvalifikacije za Ligu šampiona (FOTO/VIDEO)

Novosti online

23. 04. 2023. u 17:33 >> 20:34

FUDBALERI Partizana doživeli su novi poraz u Superligi Srbije. Čukarički je opet bio bolji od crno-belih sa 1:0 u prvom kolu plej-ofa.

ЧУКАРИЧКИ ОПЕТ ПОБЕДИО ПАРТИЗАН: Екипи из Хумске измичу квалификације за Лигу шампиона (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Ne ide, pa ne ide klubu iz Humske i ovim neuspehom kvalifikacije za Ligu šampiona su sve dalje, pošto "brđani" imaju osam bodova više i nalaze se na drugom mestu.

Odlučio je Igor Duljaj da vrati u prvu postavu Fusenije Dijabatea u startnu postavu, ali to nije donelo željeni rezultat, jer igrač iz Malija nije mnogo toga pokazao, kao ni ceo gostujući tim.

Partizan je u prvom poluvremenu zapretio samo iz daljine. Udarci Rikdarda i Kristijana Belića nisu predstavljali problem Nemanji Beliću.

Čukarički je mogao vrlo brzo da dođe do vođstva. Sudija Stanko Ostraćanin je u 6. minutu pokazao na belu tačku nakon duela Aleksandra Filipovića i Vladimira Lučića. Ipak, promenio je odluku nakon intervencije kolega iz VAR sobe.

Kada su svi očekivali da se na odmor ode rezultatom 0:0 na scenu je stupio Marko Docić. Kapiten "brđana" je namestio loptu na skoro 40 metara od gola i šutirao direktno na gol. Iznenadilo je to Nemanju Stevanovića koji je morao da izvadi loptu iz mreže, pa je u 42. minutu na semaforu pisalo 1:0.

Drugo poluvreme donelo je mnogo manje uzbuđenja. Izabranici Dušana Kerkeza su čuvali stečenu prednost, ali mogli da je izgube u finišu susreta. Rikardo Gomeš je u 86. minutu ispratio centaršut Marka Živkovića i odlično šutirao glavom, no pogodio je stativu.

Čukarički je tri i po godine bio bez trijumfa nad Partizanom, a sada je u razmaku od četiri dana dva puta pobedio dva puta crno-bele i načinio veliki korak ka drugom mestu.

Ekipa sa Banovog brda u narednom kolu gostuje TSC-u, dok crno-beli dočekuju Crvenu zvezdu u 170. večitom derbiju (sreda, 18.30).

Posle prvog kola plej-ofa Čukarički je drugi na tabeli sa 65 bodova, TSC ima 62, Partizan i Vojvodina su četvrti i peti sa po 57.

Čukarički - Partizan 1:0 (1:0)

Stadion: Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: Bez publike. Sudija: Stanko Ostraćanin. Strelac: Docić 42. (Čukarički).

Čukarički (4-2-3-1): Belić - Rogan, Pankov, Drezgić, Tošić - Docić (od 72. Miladinović), Kovač - Ivanović (od 92. Gajić), Tomović (od 66. Sisoko), Lučić (od 72. Adžić) - Badamosi.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović - Filipović (od 79. Filipović), Marković, Vujačić, Urošević - Belić (od 71. Baždar), Kolorado (od 63. Natho) - Dijabate, Pantić, Menig - Rikardo.

Drugo poluvreme: Čukarički - Partizan 1:0

90+4' - Kraj utakmice!

90+2' - Pokušao je Menig, ali dobro je postavljen bio postavljen Belić i opet je zaustavio udarac fudbalera Partizana.

90' - Drugo poluvreme će takođe biti produženo tri minuta.

86' - Najbolja šansa za Partizan. Rikardo je glavom pogodio stativu nakon odličnog centaršuta Živkovića. Sreća ovog puta pogledala domaće igrače.

82' - Moglo je da bude problema za "brđane". Natho je izveo slobodan udarac, uposlio je Uroševića koji je šutirao iz prve, no lopta je otišla visoko preko gola domaćih.

FOTO: M. Vukadinović

80' - Nema mnogo uzbuđenja. Čukarički čuva stečenu prednost, dok Partizan ne uspeva da zapreti.

71' - Izraelac nije mnogo toga doneo za ovih osam minuta, pa je trener crno-belih odlučio da ojača ofanzivu. Samed Baždar je dobio priliku umesto Kristijana Belića.

63' - Igor Duljaj je napravio prvu promenu. Na teren ušao Bibars Natho koji je zamenio Andresa Kolorada.

61' - Pokušavaju crno-beli da zaprete domaćinu, no za sada to ne uspevaju da urade. Najagilniji je Kvinsi Menig, ali Holandađnin nema podršku saigrača.

53' - Drugi pokušaj Rikarda sa distance i ovaj kao i prethodni nije bio uspešan. Opet je Belić bez problema ukrotio pokušaj fudbalera sa Zelenortskih Ostrva.

49' - Velika šansa za goste. Menig je inicirao kontru, Dijabate je uposlio Pantića koji je šutirao iskosa sa nekih sedam metara, no previše je podigao loptu i prebacio je gol.

FOTO: M. Vukadinović

46' - Počelo je drugo poluvreme na Banovom brdu. Prvo je obeležila majstorija kapitena domaćih Marka Docića.

Prvo poluvreme: Čukarički - Partizan 1:0

45+3' - Završeno je prvo poluvreme! Navijači crno-belih su u neverici posle ishoda i izdanja izabranika Igora Duljaja u uvodnih 45 minuta.

45' - Prvo poluvreme je produženo tri minuta. Tako je odlučio glavni sudija Stanko Ostraćanin.

44' - Najbolja prilika za Partizan. Došla je lopta do Dijabatea koji je šutirao sa 15 metara. Loše je to uradio i lopta je otišla pored gola.

42' - Neverovatan gol na Banovom brdu. Izveo je Docić slobodan udarac sa skoro 40 metara. Iznenadio je Stevanovića direktnim udarcem na gol. Čuvar mreže gostiju je loše reagovao i morao je da izvadi loptu iz mreže.

 

38' - Mogla je greška Stevanovića skupo da košta goste. Loše je dodao loptu golman Partizana, do nje je došao Lučić, ali odbrana crno-belih je uspela dobro da reaguje i spreči potencijalnu opasnost.

35' - Urošević je šutirao sa nekih 25 metara iz slobodnog udarca. Nije to uradio dobro, pa je lopta otišla visoko preko gola.

30' - Pokušao je sa distance Kristijan Belić, ipak na visini zadatka bio je prezimenjak na golu domaćih Nemanja.

28' - Mogla je ovo da bude odlična prilika za Rikarda. Menig ga je dobro uposlio, a napadač gostiju kao da nije očekivao da ta lopta može da dođe do njega. Na kraju nije uspeo da je primi i ona je završila u rukama Belića.

27' - Štoper Partizana Igor Vujačić morao je na kratko da izađe iz igre pošto ga je Mohamed Badamosi nagazi. Ipak, reprezentativac Crne Gore se brzo vratio na teren.

18' - Nema mnogo uzbiđenja od trenutka kada je poništen penal "brđanima". Igra se više na polovini Čukaričkog, no nema izglednih šansi za gol.

FOTO: M. Vukadinović

12' - Oprobao je udarac Rikardo. Iz velike daljine je šutirao fudbaler Partizana, ali Belić je loptu uhvatio bez problema.

6' - Ipak ništa od penala. Aleksandar Filipović je faulirao Vladimira Lučića. Sudija Stanko Ostraćanin je pokazao na belu tačku, ali sačekaće se odluka arbitara koji se nalaze u VAR sobi. Na kraju je glavni sudija pogledao spornu situaciji u procenio je da nema kaznenog udarca.

5' - Krenulo napadački na obe strane. Rikardo je tokom jednog duela ostao na travi, ali uspeo je brzo da ustane i nastaviće duel napadač Partizana.

1' - Počela je utakmica na Banovom brdu. Sa centra je krenula ekipa Čukaričkog.

Uoči meča:

Duel koji je odigran u četvrtak dobio je tim Dušana Kerkeza sa 1:0 i crno-beli će pokušati da se revanširaju rivalu. Ovaj susret je važan za goste, jer bi eventualnom pobedom prišli današnjem protivniku i ekipi TSC-a i nastavili borbu za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Jedini gol pre četiri dana postigao je bivši igrač Partizana Đorđe Ivanović. Rezultat je mogao da bude drugačiji, jer je bilo određenih prilika na obe strane.

"Parvni valjak" je u prvom meču ovih rivala koji je odigran u Humskoj dobio sa 3:2. Golove su tada postigli Belić, Pavlović i Urošević, a za "brđane" Docić i Drezgić.

Partizan u ovaj meč ulazi sa četvrte pozicije i 57 boda, Čukarički je treći sa 62.

Sastavi timova:

Čukarički(4-2-3-1): Belić - Rogan, Pankov, Drezgić, Tošić - Docić, Kovač - Ivanović, Tomović, Lučić - Badamosi.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Belić, Kolorado - Dijabate, Pantić, Menig - Rikardo.

BONUS VIDEO: NE MOŽE BEZ INCIDENATA: Ovo se desilo na kraju utakmice Čukarički - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!