SPEKTAKULARNO VEČE U LIGI ŠAMPIONA: Benzema pokazao da je "kralj" za Engleze, Milan ponovo nadigrao Napoli

A. I.

12. 04. 2023. u 22:54 >> 21:32

FANTASTIČNO fudbalsko veče u Ligi šampiona priredili su nam dueli Real Madrida i Čelsija, odnosno Milana i Napolija. U prvom meču slavio je Real (2:0), dok je na San Siru slavio domaćin (1:0)

СПЕКТАКУЛАРНО ВЕЧЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Бензема показао да је краљ за Енглезе, Милан поново надиграо Наполи

Tanjug/AP

Žreb je tako hteo da se danas sastanu četiri kluba koje je sa klupe predvodio Karlo Ančeloti, aktuelni trener Reala iz Madrida. Tim iz prestonice Španije odlično otvorio meč na Santijago Bernabeu.

Imali su kontrolu igre i napadali tokom prvog poluvremena, protivniku su u nekoliko navrata dozvolili da sporadično pripreti, a potom je Karim Benzema pokazao da je doktor za Engleze...

Igrao se 21. minut meča. Vinisijus je odlično primio loptu, šutirao je, Kepa je uspeo da odbrani, ali samo je preusmerio loptu do usamljenog Karima Benzeme koji je imao lak posao za 1:0.

Šok je usledio po goste u 59. minutu, Ben Šilvel dobio je crveni karton zbog obaranja Rodriga kao poslednji igrač odbrane.

Već u 74' minutu Real Madrid iskoristio je igrača više na terenu. Marko Asensio je lepu akciju krunisao golom. Počelo je sve od Luke Modrića koji je odlično proigrao Vinisijusa, a on je brzo uspeo da doturi loptu do Marka Asensija na ivic i šesnaesterca. Šutirao je fudbaler španskog kluba, pokušao Kepa da odbrani, ali na kraju 2:0.

Napoli je od prvog minuta napadao. Imao kontrolu igre i nekoliko solidnih šansi. Odupreo se pritisku Milan koji je preko Ismaela Benasera poveo u 40. minutu. Nakon fantastične kontre lopta dolazi do Benasera, prosledio ju je Rafael Leao -1:0.

Imali su Milanezi priliku u zaustavnom vremenu prvog poluvremena da uvećaju prednost, Kjer je pogodio glavom prečku.

Nova prečka u Milanu u petom minutu nastavka. Elmas glavom presreće centaršut, Manjan loptu samo sklanja i ona pogađa prečku pa ide u korner...  Igrao je od 75'minuta i Napoli sa igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Andre-Frank Zambo Angisa nakon oštrog starta nad Teom Ernandezom

(Drugo poluvreme ) Real - Čelsi 2:0 (1:0) (Benzema 22', Asensio 74') / Milan - Napoli 1:0 (1:0) (Benaser 41')

90' Pao je pritisak na oba meča u završnici.

79' Di Lorenco je snažno šutirao, Manjan morao da se pomuči da odbrani njegov udarac.

75' Napoli će poslednjih 15 minuta igrati sa igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Andre-Frank Zambo Angisa. Oštrim startom pokušao je da zaustavi Tea Ernandeza.

74' GOL! Modrić je odlično izveo prekid, potom dodao do Vinisijusa, a on do Marka Asensija koji je lako poslao loptu u mrežu Kepe.

68' Napoli je nešto konkretniji dok deluje da se igrači Milana polako povlače i brane. Nema mnogo akcije na terenu u ovim momentima i treneri polako počinju da koriste izmene.

63' Vinisijus je odložio loptu za Kamavingu, koji nije na najbolji način šutirao.

60' Šutirao je Alaba iz prekida, ispod "živog zida", brani Kepa.

59' Šok je usledio po goste, Ben Šilvel dobio je crveni karton zbog obaranja Rodriga kao poslednji igrač odbrane.

55' Nova prečka u Milanu. Nakon jedne Milana u trećem minutu nadoknade, kada je Kjer pogodio prečku, sada je to učinio fudbaler Napolija Elmas pogodio je okvir gola 

50' Vinisijus je odlično zalomio po levoj strani. Vratio loptu na ivicu šesnaesterca, ona potom dolazi do Modrića koji šutira tik iznad prečke.

KRAJ POLUVREMENA

45' Završeno je prvo poluvreme u Madridu i Milanu.

44' Valverde je krenuo u solo akciju, šutirao je sa ivice šesnaesterca, na kraju brani Kepa. Ispao je pre toga Fofana iz igre i omogućio fudbaleru domaćeg tima da lako uputi udarac.

41'GOL! Milan vodi! Benaser se odlično kretao u ovoj kontri, proigrao ga je Leao, a on je loptu poslao pravo u gol, odmah pored Brahima Dijaza. 1:0 vodi Milan

26' Nova velika šansa za Vinisijusa, šutirao je, dobro reaguje Tijago Silva pred golom.

25' Rafael Leao je pobegao odbrani Napolija, izašao pred golmana i gađao donji desni ugao, ali lopta ide malo pored desne stative u gol aut...

Tanjug/AP

23' Velika šansa za Risa Džejmsa u narednom napadu. Stopostotnu priliku zaustavlja Tibo Kurtoa

22' GOL! Karim Benzema postigao je 20. pogodak na 22 odigrana meča protiv klubova iz Engleske. Odlično je Vinisijus primio loptu, uspeo je Kepa da odbrani, odbitak dolazi do Benzeme koji sa lakoćom šalje loptu u mrežu.

12'Kakva "bomba" Pjotra Zjelinskog. Poljski fudbaler je van šesnaesterca pokušao da postigne gol, odlično je šutirao i Manjan je morao da se ozbiljno pomuči da odbrani to.

4' Odličan početak Napolija. Angisa je snažno šutirao, morao je Manjan da boksuje loptu.

2' Fantastične slike iz Milana. Navijači su pred početak meča napravili neverovatnu koreografiju.

1' Počeli su mečevi u Madridu i Milanu.

UOČI MEČEVA

Sastavi

20.01 - Poznati su sastavi mečeva.

REAL MADRID - ČELSI

Real: Kurtoa, Kamavinga, Alaba, Militao, Danijel, Kros, Valverde, Luka Modrić, Vinisijus, Benzema, Rodrigo

Čelsi: Arizabalaga, Kulibali, Silva, Fofana, Džejms, Kante, Fernandez, Kovačić, Šilvel, Feliks, Sterling

MILAN - NAPOLI

Milan: Maigan, Hernandez, Tomori, Kjer, Kalabria, Tonali, Krunić, Diaz, Benaser, Leao, Žiru

Napoli: Meret, Rui, Kim, Rahmani, Lorenco, Aguisa, Lobotka, Zjelinski, Elmas, Kvartskelia, Lozano, Feliks, Sterling

Aktuelni šampion Evrope, ekipa Reala dočekaće na svom terenu Čelsi. Ove dve ekipe su igrale i prošle godine u četvrtfinalu LŠ, Real je izašao kao pobednik iz dva meča, a kasnije je i osvojio najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Napad Reala na meču protiv Čelsija predvodiće Karim Benzema, koji je prošle sezone dobio "Zlatnu loptu".

Čelsi stiže u Madrid sa novim trenerom Frenkom Lampardom, koji je nedavno zamenio Grejema Potera. Londonski tim je u krizi igre i rezultata, a "plavci" su poslednju pobedu u Premijer ligi ostvarili 11. marta protiv Lestera (3:1).

Fudbaleri Milana su pre deset dana u Napulju pobedili Napoli 4:0 u meču Serije A. Napoli je u boljoj formi, a nalazi se pred osvajanjem titule u italijanskom prvenstvu. Napoli je prvi na tabeli u Seriji A sa 74 boda, dok je Milan četvrti sa 52. Napoli će na ovom meču biti oslabljen, pošto u timu neće biti najboljeg strelca Viktora Osimhena.

Utakmica između Milana i Napolija biće odigrana večeras od 21 sat na stadionu "San Siro". Revanš meč je na programu za šest dana u Napulju.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis