KRVAVI SKANDAL: Dušan Tadić nije dao na sebe, a onda je izbio haos i veliki derbi Holandije je prekinut! (VIDEO)

Novosti online

05. 04. 2023. u 20:53 >> 22:43

DUŠAN Tadić je ponovo bio u centru pažnje na utakmici FK Ajaks, ovoga puta u Kupu Holandije.

КРВАВИ СКАНДАЛ: Душан Тадић није дао на себе, а онда је избио хаос и велики дерби Холандије је прекинут! (ВИДЕО)

FOTO: Printscreen/Streamable.com

"Kopljanicima" možda ne ide najbolje u holandskom prvenstvu (drugi su na tabeli, sa šest bodova manje od vodećeg Fejeborda), a u Kupu su se namerili upravo na lidera šampionata.

I to u gostima.

Taj polufinalni meč počeo je baš kako su priželjkivale pristalice ekipe iz Amsterdama.

Naime, u 14. minutu je Tadić učestvovao u brzoj akciji gostiju, pa posle odlaganja lopte u desnu stranu, utrčao u sredinu kaznenog prostora rivala.

Nakon centaršuta s desnog krila, dvojica igrača roterdamskog giganta su se sudarila u želji da spreče da Ajaks povede, a Dušan Tadić je iskoristio da postigne gol za 0:1 (VIDEO).

Nakon što je u sudijskoj nadoknadi vremena, pred kraj prvog poluvremena, brzom akcijom koju je golom krunisao  Himenez, domaćin izjednačio (VIDEO), gosti iz Amsterdama su drugi put poveli u 51. minutu, kada je strelac bio Klasen, i to u akciji u kojoj je značajnu ulogu imao i Dušan Tadić (VIDEO).

A onda - nemile scene.

U 62. minutu meč je prekinut, jer je pomenuti Klasen pogođen čvrstim predmetom u glavu, koja mu je tom prilikom raskrvarena.

Desilo se to, naime, nakon što je Tadić uspeo da zagradi loptu tako da Fejenordov turski internacionalac, Orkun Kokču, ne može da dođe do nje.

I, dok se razvijala akcija "kopljanika", Turčin se uneo u lice Srbinu, ovaj mu nije ostao dužan, a onda se stvorila velika gužva. Tokom nje, neko je iz publike čvrstim predmetom raskrario glavu Klasenu (VIDEO), posle čega je veliki derbi Holandije prekinut.

Prekid je potrajao više od pola sata, da bi buran meč potom bio nastavljen.

Na kraju, iako je gostujući tim ostao u sudijskoj nadoknadi vremena bez Kenta Tejlora i to usled drugog žutog kartona (dobili su ih posle pomenutog incidenta i Tadić i Kokču), Ajaks je uspeo da sačuva stečenu prednost i prođe u završnu borbu za trofej Kupa Holandije u fudbalu. I to dva sata i 40 minuta nakon prvog sudijskog zvižduka u Roterdamu...

Prethodno je finalista postao i Ajaksov (još veći) rival PSV, koji je sa 1:2 savladao Spakenburg.

Prvenstvo Holandije u fudbalu - tabela

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere