Antidoping edukacija za selekcije FSS

M-23-50-0986

26. 03. 2023. u 10:00

Sprovodi se i kampanja od UEFA i FIFPRO o značaju adekvatnih reakcija prilikom potresa mozga

Антидопинг едукација за селекције ФСС

Foto: FSS

UOČI utakmice protiv Litvanije, najbolji srpski reprezentativci prisustvovali su u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi predavanju na temu antidopinga u fudbalu. Pored njih, ovu značajnu edukaciju prošla je muška futsal reprezentacija, muške U19 i U17 kategorije, kao i ženska kadetska reprezentacija do 17 godina.

Projekat medicinske edukacije muških i ženskih nacionalnih selekcija finansiran je od strane UEFA, a sprovode ga stručnjaci iz ovih oblasti, doktori Marija Anđelković i Nenad Dikić, na čelu sa nosiocem projekta ispred Fudbalskog saveza Srbije, doktorom Dejanom Aleksandrićem, istaknutim ortopedom koji godinama brine o zdravlju muške A reprezentacije Srbije.

- Izuzetno je važno da se što više igrača i igračica, posebno iz mlađih nacionalnih timova, upozna sa dozvoljenim, odnosno nedozvoljenim supstancama, kako bi pažljivo birali i kontrolisali lekove i suplementaciju koja direktno utiče na njihovo zdravlje, performanse i oporavak - zaključio je dr Aleksandrić.

Pored edukacije na temu antidopinga, kroz predavanja nacionalnim timovima sprovodi se kampanja od strane UEFA i FIFPRO o značaju adekvatnih reakcija prilikom potresa mozga nastalih na treningu ili utakmici zbog čega je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru postojao medicinski VAR i rađena je posebna analiza kako bi se zdravlje igrača maksimalno zaštitilo.

Fudbalski savez Srbije na čelu sa doktorom Aleksandrićem prati sve medicinske smernice i edukacije prilagođava tome. Osim nacionalnih timova, predavanjima na različite zdravstvene teme biće podvrgnuti i lekari superligaških timova. 

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite OVDE svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ubedljivo najpovoljnije porodično letovanje u 2023. Proverite sami!