SRBIN JE TO: Na ovaj dan je Dušan Tadić nokautirao Real za sva vremena, a danas... (VIDEO)

Novosti online

05. 03. 2023. u 19:02

NA ovaj dan, pre tačno četiri godine, Dušan Tadić je opčinio fudbalsku Evropu. Ovaj 5. mart je, naravno, proveo "radno". I to u svom stilu.

СРБИН ЈЕ ТО: На овај дан је Душан Тадић нокаутирао Реал за сва времена, а данас... (ВИДЕО)

Foto AP

Tog 5. marta 2019. desilo se fudbalsko čudo. Ili, zapravo, Ligi šampiona desio se Dušan Tadić.

Real Madrid, koji je osvojio tri prethodna izdanja elitnog evropskog takmičenja, a pobedio Ajaks u Amsterdamu sa 1:2, doživeo je da ga srpski as maltene sam nokautira usred Madrida:

U senzacionalnom trijumfu Ajaksa od 1:4, Tadić je dao gol, imao dve asistencije, uspešno izveo sva tri driblinga, imao pet dodavanja posle kojih su njegovih saigrači mogli da postignu gol i, zbog nestvarne partije postao tek deveti igrač u istoriji kome je ugledni francuski sportski list "Ekip" za igru dao čistu desetku.

Ako ste propustili šta je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije radio Realu u tom revanšu, evo kratkog video-podsećanja:

Sada, četiri godine kasnije, rival je bio daleko lakši. Ali, ni Ajaks nije kao onaj tadašnji. Mnogo važnih igrača je otišlo, menjali su se i treneri (pa i usred ove sezone), te je duel sa desetoplasiranim Nijmegenom bio prilično iskušenje.

Ipak, Dušan Tadić je i taj meč "rešio": asistencija sa levog krila za Kudusa donela je pobedu ekipi iz Amsterdama, jer je taj gol iz 52. minuta bio jedini na ovom meču.

Uz 14. asistenciju Srbina u prvenstvu, po čemu je najbolji u Holandiji, Ajaks se vratio na tri boda zaostatka za vodećim PSV-om, posle 24. od 34 kola.

Tabela fudbalskog prvenstva Holandije:

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri