HRVATSKA SLAVI! Zlatko Dalić odbio sve ponude: Najbolji selektor u istoriji "vatrenih" vodi reprezentaciju i na narednom Mundijalu

Novosti online

25. 02. 2023. u 20:31

ČITAVA Hrvatska sigurno je priželjkivala ono što je danas i potvrđeno, Zlatko Dalić ostaće selektor naših komšija najmanje do kraja 2026 godine.

ХРВАТСКА СЛАВИ! Златко Далић одбио све понуде: Најбољи селектор у историји ватрених води репрезентацију и на наредном Мундијалу

FOTO: Tanjug/AP

Tu vest potvrdio je i predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza, Marijan Kustić. Dalić je postao selektor "vatrenih" u oktobru 2017. godine, a potom je postao najuspešniji selektor ove reprezentacije u istoriji.

Hrvatska je uspela pod njegovim vođstvom da osvoji srebro na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a potom i bronzu na Mundijalu u Kataru.

Trenutni ugovor Dalić ima do kraja Evropskog prvenstva koje se igra 2024. godine, ali će saradnja biti produžena.

Kustić je istakao kako će Dalić potpisati novi ugovor na dodatne dve godine.

- Neki kažu da kod nas nema trenera. Ima ih. Neće nas rezultati dignuti u vazduh, naravno da ćemo se potruditi i nastavićemo da budemo pobednici - rekao je Kustić i dodao:

- Uskoro ćemo sa Zlatkom Dalićem produžiti ugovor. Imao je brojne ponude, ali drago nam je što je mu je najbitniji rad u reprezentaciji i što ostaje selektor na duže vreme - završio je Kustić.

Dalić je nedavno imao nekoliko ponuda, a navodno je najbolja bila ponuda od Ajaksa koju Dalić na kraju nije prihvatio.

Zlatko Dalić je u trenerskoj karijeri vodio uglavnom manje timove pre dolaska na klupu selekcije Hrvatske s kojom je imao vrhunske rezultate.

Počeo je u Varteksu, vodio je potom Rijeku, Dinamo Tiranu, Slaven Belupo, a zatim i Al Faisaly, Al Hilal i Al Ain.

Bonus video: MALI SUPERMEN - sirijski dečak rođen u ruševinama posle zemljotresa dobro napreduje u bolnici

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!