SRPSKA POSLA: Novak Đoković stigao u Dubai i uradio ovo što mnogima ne bi palo na pamet (VIDEO)

Novosti online

25. 02. 2023. u 16:11

NOVAK Đoković nastavlja svoj pohod na titule, ATP Dubai 500 je sledeći turnir na njegovom "meniju", a po dolasku u Ujedinjene Arapske Emirate Nole je uradio nešto nesvakidašnje.

СРПСКА ПОСЛА: Новак Ђоковић стигао у Дубаи и урадио ово што многима не би пало на памет (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Još dok su Ana Ivanović i Jelena Janković harale teniskim terenima, a mladi Novak uspostavljao svoju dominaciju u muškoj konkurenciji, dešavalo se da se neki turnir "prekrsti" u srpski naziv zbog ovog trija, ali i uspeha koje su tada imali i Nenad Zimonjić u konkurenciji parova, te Janko Tipsarević, Viktor Troicki...

Tako je, recimo, Otvoreno prvenstvo Francuske 2007. bilo nazivano i "Rolan Garosić", jer je i Nole stigao do polufinala, baš kao i dve Srpkinje, s tim da je na kraju do finala i titule došla Ana Ivanović.

Ovoga puta, u Dubaiju, neki bi možda rekli preuranjeno, Novak Đoković i njegov tim su uzvikivali "Dubajković!".

Desilo se to na prvom treningu po dolasku u pomenuti grad, i to ne kao "prevremeno slavlje", već kao jasna naznaka s kojim ambicijama je najbolji teniser sveta doputovao na ATP turnir iz serije 500.

Evo i kako je ta zanimljiva scena izgledala:

Podsetimo, Novak Đoković je nedavno osvojio Australijan open, i to čak deseti put,  čime je stigao do 22. grend slem titule i tako izjednačio svetski rekord koji je dotad samostalno držao Rafael Nadal.

Nastup u Dubaiju biće mu prvi takmičarski od slavlja u Melburnu, a kako je danas održan žreb, Nole je saznao i koji "put" ga čeka do željenog pehara. I, taj put nije lak... Ali, sudeći po optimizmu Đokovića i njegovog tima, ne bi nikog trebalo da iznenadi ako se na kraju "Dubajković" obistini.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista