ZAKAZANA VANREDNA SEDNICA: Poznato kada će FSS dobiti novog predsednika

Novosti online

10. 02. 2023. u 17:16

IZBORNI proces u Fudbalskom savezu Srbije nije uspeo iz prvog pokušaja, uoči Svetskog prvenstva u Kataru, sada u martu ne bi trebalo da bude nikakvih problema ili trzavica. Zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, čija kandidatura nije prošla pre tri meseca juče je zakazao izbornu sednicu za 14. mart u 14 časova u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

ЗАКАЗАНА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА: Познато када ће ФСС добити новог председника

Foto: FSS

Sada kada je termin izbora i definitivno poznat ostaje da se vidi čije će se kandidature iz kuloara pretvoriti u zvanične predloge koje će razmatrati delegati najvišeg tela FSS. Poslednjih dana i nedelja u opticaju su bila dva imena, što ne znači ni da će oni biti kandidati, niti da će ukoliko i zvanično "zagrizu" biti jedini pretendenti na predsedničku fotelju. Reč je o nekadašnjem ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću i proslavljenom fudbalskom asu i nekadašnjem kapitenu reprezentacije Srbije Nemanji Vidiću.

Prema Statutu FSS za predsednika ove organizacije može da se kandiduje samo delegat Skupštine. Od juče su delegati Skupštine i Dragan Džajić, na predlog Crvene zvezde i Stefan Babović, kao predlog kruševačkog Napretka što bi moglo da sugeriše da i oni imaju ambicije da se uključe u trku za predsednika FSS. Zainteresovani bi trebalo 10 dana pre izborne skupštine da obezbede podršku kolega delegata, shodno poslovniku ove organizacije.

- Konačan predlog kandidata za izbor predsednika FSS, Skupštini podnosi Izvršni odbor dosadašnjeg saveza, na osnovu Odluke o izborima i dostavljenih pisanih predloga izvršnih odbora pokrajinskih i regionalnih saveza, FS Beograda, asocijacija klubova, stručnih fudbalskih organizacija (sudije, treneri) ili pet predloženih kandidata za delegate koji čine strukturu Skupštine FSS - stoji u poslovniku FSS.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)