MANČESTER SITI KRŠIO PRAVILA FER-PLEJA: "Građani" na udaru Premijer lige, ponavlja li se "slučaj Juventus" i u Engleskoj?

Tanjug

06. 02. 2023. u 13:19

ENGLESKA fudbalska Premijer liga optužila je Mančester siti za kršenje pravila finansijskog fer-pleja posle istrage koja je trajala četiri godine.

МАНЧЕСТЕР СИТИ КРШИО ПРАВИЛА ФЕР-ПЛЕЈА: Грађани на удару Премијер лиге, понавља ли се случај Јувентус и у Енглеској?

FOTO: Tanjug

Mančester siti se tereti za finansijske prekršaje od sezone 2009/2010. do sezone 2017/2018.

Optužba protiv engleskog kluba se odnosi na više tačaka, a ako Premijer liga dokaže krivicu, Mančester sitiju preti oduzimanje bodova, kao i novčana kazna.

Mančester siti se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli Premijer lige sa pet bodova manje od prvoplasiranog Arsenala.

Britanski "Tajms" navodi da je rukovodstvo Mančester sitija imalo dogovor sa sponzorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a engleski klub je dobijao novac od kompanija koje ne postoje.

"Tajms" podseća da je jedna kompanija, koja se navodno bavi prometom kripto valuta, godinama bila sponzor Mančester sitija. Međutim, britanski list tvrdi da se ispostavilo da ova kompanija nema nijednog zaposlenog, već je izgleda bila samo paravan za pomoć Mančester sitiju.

Rukovodstvo Mančester sitija se još nije oglasilo povodom ovih informacija.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri