FSS NA UEFA MEDICINSKOM SIMPOZIJUMU: Srbiju u Frankfurtu predstavljali dr Dejan Aleksandrić i dr Biljana Marinković (FOTO)

Novosti online

02. 02. 2023. u 17:47

U SARADNjI sa Fudbalskim savezom Nemačke, UEFA je u Frankfurtu od 31. januara do 2. februara organizovala medicinski simpozijum pod sloganom “Važnost medicine u fudbalu”.

ФСС НА УЕФА МЕДИЦИНСКОМ СИМПОЗИЈУМУ: Србију у Франкфурту представљали др Дејан Александрић и др Биљана Маринковић (ФОТО)

FOTO: FSS

Fudbalski savez Srbije predstavljali su doktor naše najbolje muške selekcije i zamenik predsednika Zdravstvene komisije FSS dr Dejan Aleksandrić i dr Biljana Marinković zadužena za zdravstvenu brigu ženskih selekcija.

Ovo je prvi skup posle pandemije Korona virusom, tako da je bio posvećen sumiranju iskustava iz prethodnog perioda, posledica korona virusa i analize događaja sa reprezentativcem Danske Kristijanom Eriksenom na Evropskom prvenstvu 2020, u smislu podizanja svesti o opasnosti od iznenadne srčane smrti i spremnosti za reakciju u datom trenutku.

Posebna pažnja bila je posvećena i razvoju ženskog fudbala i specifičnim medicinskim temama vezanim za žensku populaciju.

Učestvovalo je više od 350 lekara, od čega predstavnici saveza svih zemalja članica UEFA, kao i brojnih klubova i drugih konfederacija, koje je na početku Kongresa pozdravio direktor Medicinske komisije UEFA dr Zoran Bahtijarević. Skup je organizovan u kampu fudbalske reprezentacije Nemačke.

Reč je o redovnoj aktivnosti Evropske kuće fudbala. Održava se na svake četiri godine (prethodni put je bilo u Atini) sa idejom da se razmak promeni na dve.

Nemačka će sledeće godine biti domaćin Evropskog prvenstva. Kvalifikacije za to takmičenje počinju krajem marta. Reprezentacije Srbije prve dve utakmice igra protiv Litvanije u Beogradu 24. marta i tri dana kasnije protiv Crne Gore u Podgorici. Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi G u kojoj su još Mađarska i Bugarska. Direktan plasman na EURO 2024. obezbediće dve najbolje plasirane selekcije.

BONUS VIDEO - Tajna najvećeg fudbalskog stadiona na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni