AMERIKANCI ODUŠEVLJENI SRBIJOM Dika Stojanović: Igrači su položili ispit

Novosti online

01. 02. 2023. u 12:17

DIREKTOR A reprezentacije Stevan Stojanović vratio se pun utisaka iz Los Anđelesa i još jednom izneo pohvale na račun igrača koji su dostojno reprezentovali svoju zemlju u dalekoj Americi:

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ СРБИЈОМ Дика Стојановић: Играчи су положили испит

FOTO: FSS

- Ako uzmemo u obzir sve otežavajuće okolnosti koje su nas pratile uoči puta za Los Anđeles, moramo da budemo prezadovoljni konačnim epilogom. Pre svega mislim na nezgodan termin i probleme koje smo imali prilikom sastavljanja reprezentacije. Nijedan klub nije bio u obavezi da pusti igrače i moram da se zahvalim još jednom svima koji su nam izašli u susret i shvatili značaj utakmice u Los Anđelesu. Mislim da će ovim momcima pobeda protiv SAD ostati zauvek u lepom sećanju i da nisu ništa izgubili tih par dana koliko su odsustvovali sa treninga svojih ekipa. Naprotiv. Stekli su još jedno iskustvo koje će im puno značiti u nastavku karijere.

U javnosti je bilo raznih komentara oko svrsishodnosti puta u Ameriku u terminu koji nije u zvaničnom kalendaru FIFA.

- Da se razumemo, ova utakmice je zakazana pre tri godine i nekoliko puta je odlagana zbog epidemije koronavirusa. Nismo imali izbora, potpisan je ugovor i morali smo da je odigramo. Rezultat je bio u drugom planu, ali moram da priznam da pobeda prija i da su momci zaista zaslužili pohvale za profesionalan pristup i ponašanje tokom boravka u Americi. Svaka im čast. Selektor je već najavio da su mnogi položili ispit i da će biti u najužem krugu kandidata kada krenu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Imao je šta da vidi i možda će već u martovskom terminu neko od ovih igrača zaslužiti poziv u najjači nacionalni tim.

Amerikanci su još jednom pokazali da od najobičnije prijateljske utakmice znaju da naprave prvorazredni spektakl.

- Oni su mečevima protiv Srbije i Kolumbije počeli pripreme za naredno Svetsko prvenstvo koje će organizovati zajedno sa Meksikom i Kanadom. Nisu bili opterećeni rezultatom, ali svakako da su želeli pobedu pred svojom publikom. Pokazali su maksimalno gostoprimstvo, čemu svedoči i scena u poluvremenu utakmice kada su priredili malu svečanost u VIP loži i uručili poklone članovima naše delegacije. Toliko su bili zadovoljni da su nam zatražili revanš u Srbiji. Zavisi od naših obaveza, ali sigurno ćemo se potruditi da im izađemo u susret i da zakažemo još jednu utakmicu na našem terenu.

Srbija do Amerike. Ne čudi što srpska reprezentacija u svakom delu sveta može da računa na podršku i gostoljubivost uspešnih ljudi iz naše zemlje.

- Den Tana se pokazao kao pravi domaćin. On je davno došao u Ameriku, sredinom  pedesetih godina prošlog veka i zahvaljujući svojoj harizmi, energiji i pre svega mudrosti, napravio veliku karijeru u šou-biznisu. Bio nam je na usluzi od prvog do poslednjeg trenutka, a potez koji je napravio dan posle utakmice je vredan svakog poštovanja. Organizovao je turu po Los Anđelesu i ovim momcima, koji su prvi put dobili priliku da otputuju preko bare, omogućio da se upoznaju sa svim znamenitostima koje grad anđela čine jednim od najlepših i najizazovnijih mesta na svetu. Želim da se zahvalim i Vladi Divcu i Marku Jariću koji su takođe sve vreme bili sa nama, bodrili nas na utakmici, ugostili na večeri i omogućili nam da se osećamo veoma prijatno. Sedeo sam pored Divca tokom meča, bio je prijatno iznenađen potencijalom ove ekipe jer on najbolje zna koliko je teško pružiti maksimum na terenu dva dana posle iscrpljujućeg leta i sa devet sati vremenske razlike. On i Jarić su zadovoljni napustili stadion u Los Anđelesu, kao i veliki broj Srba koji su bili na tribinama. Verujem da ćemo se ovde vratiti i 2026. godine, kao jedna od 48 reprezentacija koje su izborile plasman na najveću smotru svetskog fudbala, rekao je Stevan Stojanović.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni