PAD TVRĐAVE ZA KRAJ SNOVA: Crno-beli ove jeseni izgubili više bodova u Humskoj nego cele prošle sezone

M. BLAŽIĆ

11. 11. 2022. u 21:08

PALA je Humska u Superligi posle nepune tri godine i 51. prvenstvenog duela, a tri boda koja su senzacionalno otišla za Suboticu verovatno su raspršili snove o povratku titule u crno-beli fudbalski dom.

ПАД ТВРЂАВЕ ЗА КРАЈ СНОВА: Црно-бели ове јесени изгубили више бодова у Хумској него целе прошле сезоне

FOTO: FK Partizan

Teoretski još ništa nije rešeno, ali je u praksi teško očekivati da Crvena zvezda "prospe" deset bodova prednosti kada se zna da je prethodne sezone i pet puta manji suficit tokom prolećnog dela bio siguran kao "u sefu".

I pored činjenice da je poslednji poraz na domaćem terenu zabeležen još 4. decembra 2019. kada se u Humskoj gostio Napredak, jasno je da su upravo "domaćice" ove jeseni napravile prednost aktuelnog šampiona koja je od četvrtka uveče dvocifrena.

Prvi kiks u svom dvorištu Partizanu se dogodio još u trećem kolu, kada je Stolicin tim uzdrman prethodnim remijem u Nišu pružio očajnu partiju protiv TSC i uzeo samo bod - 0:0.

Drugi remi ostvaren u Humskoj ne može da uđe u istu kategoriju, s obzirom na to da je upisan u večitom derbiju protiv najvećeg rivala u devetom kolu - 1:1.

Najbolniji udarac Petrićevom timu je u njegovoj kući zadao Javor u 16. kolu, kada je Nathu i drugovima mala bila i prednost od dva gola, pa su na taj način Ivanjičani prekinuli niz od 15 uzastopnih poraza od ovog rivala u Superligi. Šokantni poraz od Spartaka učinio je da Partizan već sada, kolo pre odlaska na dužu zimsku pauzu, izgubi više bodova pred svojom publikom nego cele prošle sezone.

Tada je, da podsetimo, tim predvođen Aleksandrom Stanojevićem na 19 odigranih utakmica ostvario 16 pobeda i tri remija, bez ijednog poraza. Uz najvećeg rivala Humsku su tada neporaženi napustili još samo Proleter i Napredak.

Partizanova "neosvojiva tvrđava" je pala protiv Spartaka prvi put od 2019, ali je jasno da se u dobrom delu jeseni ljuljala i da je ovaj kiks morao da se dogodi pre ili kasnije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ O DERBIJU U KOME NEĆE BITI AKTER: Ko ima moj broj molim ga da me ne zove tokom utakmice, igrači će znati šta treba da rade