NEVERICA U HUMSKOJ: Partizan i Javor odigrali totalno lud meč! Crno-beli triput kažnjeni za promašaje

Novosti online

23. 10. 2022. u 21:14

FUDBALERI Partizana danas u okviru MozzartBet superlige dočekali Javor iz Ivanjice i nakon velike drame na drugom najvećem stadionu u Srbiji konačan rezultat bio je 3:3.

НЕВЕРИЦА У ХУМСКОЈ: Партизан и Јавор одиграли тотално луд меч! Црно-бели трипут  кажњени за промашаје

Foto: FK Partizan / Sandić foto

"Parni valjak" su u početnih pet minuta meča u Humskoj dočekala dva velika šoka. Sigurno su u crno-belom taboru pratili dešavanja iz Niša gde je glavni konkurent u trci za titulom i gradski rival gostovao Radničkom.

Kada je glavni sudija meča označio početak meča u prestonici igrao se 94 minut na jugu Srbije, a aktivan rezultat je na oduševljenje ljudi iz Partizana bio 1:1. A onda,

Aleksandar Pešić golom u 96. minutu donosi pobedu timu iz Ljutice Bogdana u Nišu, a Marjanović u Beogradu da nevolja bude još veća evro-golom donosi šokantnu prednost Javoru.

FOTO: M. Vukadinović

Nakon početnih pet minuta stvari nisu mogle da teku gore po vicešampiona Srbije. Ali onda, samo šest minuta kasnije, ponovo se pokazuje da je Gordan Petrić usadio šampionski gen u indentitet svog tima, pa je usledilo ekspresan odgovor nakon udarca koji im je u uvertiri zadao austsajder i tim koji ima sedam poraza u poslednjim osam mečeva.

Kombinovali su Kvinsi Menig i Bibras Natho, a Izraelac je bio taj koji je imao poslednji dorir i sproveo loptu u mrežu za poravnanje.

Foto: FK Partizan / Sandić foto

Već u 25. minutu Partizan je kompletirao svoj preokret golom kapitena Slobodana Uroševića glavom, nakon magične asistencije Fusenija Diabatea.

FOTO: M. Vukadinović

Nastavak je bio igra "mačke i miša". Nizale su se šanse pred golom gostiju iz Ivanjice, a Partizana je iz minuta u minut testirao njihovu odbranu i reflekse golmana Vulića.

Opsada gola je trajala punih 45 minuta nakon povratka sa odmora, a plod ofanzivne igre došao je u 63. minutu kada je Marko Živković glavom nakon prekida matirao Vulića.

Od tog trenutka Rikardo propušta dve kolosalne šanse, zaista ovo nije bilo veče najboljeg strelca crno-belih koji se propisno ispromašivao i propustio šansu da odavno reši rezultatku neizvenost. Kako to obično u fudbalu i biva, kazna dođe munjevito nakon promašaja.

FOTO: M. Vukadinović

 

Tako je bilo i sada, a zanimljiv finiš najavio je Gigić, nekadašnji centarfor Partizana koji je u Ivanjici našao svoje mesto pod suncem i željenu minutažu. On je pogodio sa bele tačke, da bi Luka Gojković doneo totalni šok u Humskoj i izjednačio na 3:3 u finišu utakmice. Zaista potpuno lud meč na stadionu Partizana, sve je prštalo od tempa, šansi, duela i golova.

DRUGO POLUVREME, Partizan - Javor 3:3

94. minut - Kraj meča! Glavni arbitar pokazuje igračima da mogu da krenu u svlačionice nakon dramatične utakmice.

88. minut - Šok u Humskoj! 3:3, Luka Gojković je strelac gola za Javor.

GOL KOJI JE ŠOKIRAO HUMSKU: Ovako je Javor treći put zatresao mrežu Partizana (VIDEO)

82. minut - crno-beli su podigli ritam igre, ne žele da se kockaju već novim golom da mirno privedu meč kraju.

74. minut - Petrić menja formaciju. Kristijan Belić se žali na povredu i izlazi iz igre, a Andrija Pavlović ulazi. Ovo bi trebalo da znači da se strateg Partizana odlučio da u nastavku igra u sistemu 4-4-2.

FOTO: Tanjug/AP

73. minut - Au šta je sve propustio danas Rikardo. Velika prilika za dokazanog golgetera koji je sa svega 6,7 metara šutirao pravo u Vulića. 

71. minut - Penala za Javor! Gigić preuzima odgovornost. Bivši igrač Partizana pogađa protiv svog bivšeg tima i ponovo vraća rezultatsku neizvesnost, sada je 3:2.

71' - GOL ZA DRAMU U HUMSKOJ: I drugi bivši igrač Partizana zatresao mrežu crno-belih (VIDEO)

67. minut - Au kakva šansa za Petrićeve izabranike! Neće gol Rikarda ove noći u Humskoj. Odlična kretnja od lopte najboljeg strelca Partizana, snažan udarac glavom nakon dobrog centaršuta, ali lopta odlazi pored gola koji čuva Vulić. Čuvar mreže Javora već je bio savladan i pogledom ispratio kako je lopta prozujala pored stative.

65. minut - Kvinsi Menig će na zasluženi odmor, Nemanja Jović dobija priliku u nastavku. 

63. minut - Gol,gol, gol! Marko Živković sada pogađa nakon prekida! 3:1 vodi parni valjak.

59. minut - Javor preti nakon duže vremena. Luka Luković beleži prvi udarac u okvir gola Popovića koji mirno interveniše i hvata živu loptu koja je putovala sa velike udaljenosti.

52. minut - Opsada gola Javora u Humskoj! Puno sreće za Javor sada. Nižu se šanse pred njihovim golom. Ponovo je Partizan bio opasan nakon kornera, Natho je zavrnuo loptu iz ugla, a Marko Živković pogađa prečku.

50. minut - Totalna ofanziva domaćina! Urošević se još jednom sjajnu aktivirao iz odbrane, ubacio u protivnički šesnaeserac sa levog boka, ali kakva odbrana golmana Vulića. Velika šansa odlazi u nepovratan za Partizan.

48. minut - Umalo da Vujačić nakon gola Napretku u prošlom kolu još jednom zatrese mrežu. Dobar pokušaj glavom nakon prekida defanzivca Partizana, ali lopta odlazi malo iznad gola Javora.

PRVO POLUVREME, Partizan - Javor 2:1

45. minut - Marjanović pokazuje još dva minut nadokande. Bile je to dovoljno vremena da Partizan stvori još dve šanse. Prvo je Vulić zaustavio pokušaj Diabatea, a potom i Filipović propušta priliku nakon kornera za crno-bele. Kraj prvog poluvremena u Humsoj, crno-beli zasluženo vode rezultatom 2:1.

FOTO: M. Vukadinović

44. minut - Javor čeka priliku iz kontra-napada, Partizan sa druge strane ima sve konce igre u svojim rukama i potpuno je neutralisao igru iz tranzicije rivala.

33. minut - Ponovo nešto mirniji temo utakmice. Bez šansi na obe strane, Partizan nastavlja u istom ritmu i pokušava da nađe novu pukotinu u odbrani rivala.

26. minut - Velika šansa za Rikarda Gomeša, sve je dobro uradio napadač crno-belih, izgradio sebi poziciju, već savladao golmana, ali je Kopitović sprečio pogodak intervencijom praktično sa gol linije.

25. minut - Gol za Partizan! Urošević trese mrežu Javora glavom na sjajnu asistenciju Dijabatea.

23. minut - Nakon dinamičnog starta meča u Humskoj i dva gola za 10 minuta nešto mirniji tempo igre. Partizan kontroliše posed, kruži oko gola rivala koji se povukao na svoju polovinu.

15. minut - Ivanjičani su iznenadili Partizan otvorenom igrom, ali crno-beli polako preuzimaju kontrolu meča, Rikardo Gomeš je promašio šansu za preokret. Najbolji strelac crno-belih pokušao je levicom sa nekih 8 do 9 metara, ali neprecizan udarac.

11. minut - Gol za Partizan! Bibras Natho trese mrežu rivala na asistenciju Kvinsija Meniga.

5. minut - Gol za Javor! Šok u Humskoj! Prvo je Pešić u poslednjim sekundama meča doneo pobedu Zvezdi u Nišu i tako rastužio pristalice Partizana. Sada posle evro-gola Lazara Nikolića austsajder vodi protiv vice-šampiona koji je u poteri za večitim rivalom.

SASTAVI:

PARTIZAN: Popović - Urošević, Vujačić, Marković, Filipović, Belić, Fejsa, Natho, Menig, Dijabate, Rikardo

JAVOR: Vulić - Kembel, Dukure, Gigić, Janjić, Kopitović, Nikolić, Tanko, Tojčić, Đukić, Đurić

UOČI MEČA

"Crno-beli" su u fantastičnoj seriji od sedam uzastopnih pobeda u nacionalnom šampionatu. A, danas će u nadi da će najveći rival Crvena zvezda pokleknuti na gostovanju u Niši želeti da se primaknu još bliže aktuelnom šampionu Srbije. U prošlom kolu izabranici Gordana Petrića su savladali Napredak u Humskoj pogotkom Igora Vujačića u 31. minutu susreta. 

Dobar dinamičan meč, obeležili su sigurna igra "crno-belih", preciznost štopera parnog valjka, nepogrešivost Traorea, ali i vrlo dobra partija golmana gostiju Nikole Petrića, koji je odbranio šest-sedam prilika napadačima domaćina. Kruševljani su pružili solidnu partiju u svim fazama, ne i u onoj najvažnijoj - ofanzivi. Partizan se nakon odličnog niza popeo na 2. mesto na tabeli sa 33 bodova, samo pet manje od lidera i večitog rivala Crvene Zvezde.

FOTO: M. Vukadinović

Javor Matis sa druge strane nije uspeo da prekine seriju loših rezultata ni u duelu protiv Radničkog iz Niša. "Meraklije" su u poslednjem nastupu u šampionatu slavile u Ivanjici rezultatom 2:0, a oba gola postigao je Cvetković. Ušli su igrači Mladena Dodića u utakmicu očigledno pod velikim pritiskom, što se manifestovalo i činjenicom da su vrlo teško dolazili do kaznenog prostora gostiju, pa je prvi deo utakmice završen praktično bez udarca ka golu rivala.

Nišlije su bile konkretnije, imale nekoliko solidnih akcija, a nakon jedne postigli i pogodak. Strelac je bio Cvetković. U drugom delu domaćin je pokušavao da zapreti, ali sve do 60. minuta slika na terenu se nije menjala.

Tek tada su Ivanjičani konkretnije ugrozili Radnički, imali nekoliko odličnih prilika, posebno preko Tojčića, Marčića i Kempbela, ali su se Nišlije sjajno branile. Nažalost, u međuvremenu postigle i pogodak za 2:0. Situaciju je mogao da promeni gol koji je postigao Gigić, ali je on poništen zbog ofsajda.

Na taj način, Javor je poražen sedmi put u poslednjih osam utakmica u prvenstvu i nalazi se na 14. poziciji u Super ligi sa 12 bodova i gol-razlikom 14:31.

Partizan je apsolutni favorit protiv Ivaljičana, klub iz Humske je pobedio na svakom od minulih 15 međusobnih duela između dva tima.

Standings provided by Sofascore

REČ TRENERA: 

"DA NAM SE NE DESI LjULjAJ JAVORE": Gordan Petrić ne prestaje da oduševljava! Trener Partizana podsetio na hit pesmu sa srpskih terena
 

Čovek koji je preokrenuo energiju i narativ u Humskoj izjavio je da veruje u trijumf na današnjoj utakmici protiv Javora i da se posle nje neće čuti pesma "Ljuljaj, Javore", karakteristična za tim iz Ivanjice.

- Imamo dosta utakmice kod kuće, to treba da iskoristimo. Sutra igramo protiv Javora, pa imamo Niš. Sutra moramo da budemo i mudri i pametni i lukavi da bismo dobili utakmicu. Da nam se ne desi sutra "Ljuljaj Javore", ona pesma što se pevala pre 10-15 godina. Nadam se da su svi igrači spremni i očekujem pobedu sutra - rekao je Petrić na konferenciji za medije i dodao:

FOTO: FK Partizan

- Javor dolazi rasterećeno. Kad se nameste, to je teško probiti. Možda sutra pruže najbolju partiju, ko bude bolji, slaviće. Nije naivna utakmica. Voleli bismo da damo gol odmah u prvom minutu. Mora da bude brži pas i prenos lopte. To je nekad moguće, nekad ne. Bili smo tromi protiv Napretka.

Petrić je najavio određene rotacije u timu zbog zgusnutog raspreda i činjenice da crno-bele naredne nedelje očekuje važno gostovanje Nici u Ligi konferencija.

- Ne verujem da će biti veće rotacije, ali će par igrača sutra da se odmore, da dočekamo sveži meč sa Nicom u Ligi konferencija. Videćemo posle treninga da li ćemo odmoriti Dijabatea i Meniga. Igrači uvek kažu da su spremni, ali videćemo - objasnio je on.

Trener Partizana najavio je da bi igrači iz omladinske škole crno-belih ubuduće mogli da dobiju šansu.

- Igrači najbolje znaju da li su napredovali. Ponašaju se izuzetno profesionalno. Ne mogu da svi dobiju šansu. Od utakmice do utakmice pravimo tim koji može da izađe i donese tri boda. Ja bih voleo da imam 14-15 igrača, pravih seniora i decu iz omladinske škole. Ne bih voleo da dupliram pozicije kad dođe prelazni rok - rekao je Petrić.

FOTO: FK Partizan

Strateg "parnog valjka" osvrnuo se na šampionsku trku sa Crvenom zvezdom u kojoj Partizan zaostaje pet bodova i na duhovit način prokomentarisao pauzu zbog Mundijala u Kataru.

- Pratim generalno šta se dešava, ali se ne opterećujem. Sve može da se sruši u sedam dana. Ne opterećujem se time da li smo mi sada drugi ili četvrti. Želja mi je da se igrači ne povrede u ovim utakmicama. Posle toga ima dosta odmora, sad je duža pauza. To za organizam možda i nije dobro. Kad dođe pauza, moramo da budemo pametni. Skoro tri meseca, kao da sam u vojsci pešadinac - zaključio je Petrić.

Pred utakmicu 16. kola Superlige protiv Javora Partizan je drugi na tabeli sa 33 boda, dok su Ivanjičani na 14. mestu sa 12 bodova.

"PROTIV PARTIZANA NE VAŽI FRAZA - NEMAMO ŠTA DA IZGUBIMO": Trener Javora sa velikim očekivanjima dolazi u Humsku

Trener Javora Mladen Dodić rekao je pred današnje gostovanje u prestonici da su crno-beli favoriti na domaćem terenu, ali da se njegov tim neće predati i da će dati sve od sebe da ostane neporažen.

- Disciplina u defanzivi moraće da nas krasi i protiv Partizana, koji je u odličnoj formi i u Evropi i u domaćem prvenstvu. Došli su do svoje igre, malo golova su primili, ili iz prekida ili, kao protiv Nice, iz druge lopte u svom šesnaestercu. Teško primaju golove zato što igraju vrlo disciplinovano, orijentisani su defanzivno i teško im je dati gol. Partizan je uvek favorit, posebno u situaciji kada igra odlično. Očekuje nas teška utakmica i moramo na još viši nivo podići defazivu i pokušati da budemo opasni iz kontre i polukontre, jer, zbog svega što sam rekao, teško je protiv Partizana odigrati bez golova - izjavio je Dodić za zvanični sajt Javora.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri