"APSURDNO!" Ono što je Nikola Jokić uradio zapanjilo je čak i novinare u Americi (VIDEO)

Novosti online

23. 10. 2022. u 15:40

NIKOLA Jokić je konačno dočekao da sa pojačanom ekipom Denver nagetsa nastupi u novoj NBA sezoni i pred navijačima Denvera, a taj "novi početak" protekao je impresivno.

АПСУРДНО! Оно што је Никола Јокић урадио запањило је чак и новинаре у Америци (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Iako su posle meča sa Golden Stejtom (u kome su Nagetsi uz dramu nokautirali aktuelnog šampiona) stigli u svoj grad tri sata iza ponoći, bez dovoljno sna zaigrali su u danu dolaska protiv Oklahome - i nju pobedili, uz ulazak Jokića u istoriju NBA lige.

Ali, nije samo Jokić oduševljavao statističkim parametrima, oni nekako i treba da budu sekundarna stvar u košarci, mada su dobar pokazatelj koliki je neko naspram sportske večnost, već i pomalo nestvarnim potezima.

Recimo, za ovo dodavanje dok je bio pod velikim pritiskom, dodavanje iz desnog ugla terena u levi ćošak, odakle je usledila trojka važnog pojačanja, Kentaviusa Koldvela Poupa, Jokić je izazvao mnoge pozitivne komentare NBA novinara. U redakciji "Novosti" najviše je "odjeknuo" onaj koji je iskoristio Endi Bejli sa "Bličer riporta":

"Apsurdno dodavanje Nikole Jokića"

Ali, ono nije bilo jedino takvo na ovom meču Denvera i, po njega često opasne, Oklahome.

Okružen dvojicom rivala, Nikola Jokić je pored njih, a preko trećeg koji je bio kod koša, uspeo da na skroz drugoj strani terena (takođe dodavanjem iz ugla u ugao suparničke polovine) pronađe mladog Kristijana Brauna.

Ovaj NBA novijalija, koji je prošle sezone bio NCAA šampion, pogodio je posle te asistencije svoju prvu trojku u najjačoj ligi na svetu:

Doda li se tome da je sve bolji i oporavljeni šuter Majkl Porter junior, koga trener Majkl Meloun hvali pre svega zbog popravljanja odbrane (ranije maltene "nepostojeće"), te da je prvu "pravu" partiju pružila druga zvezda Denvera, Džamal Marej, koji 500-tinak dana nije igrao zbog teške povrede ligamenata kolena i... navijači kluba iz Kolorada mogu polako da počnu da se raduju ovoj sezoni.

Naravno, još je rano za bilo kakve euforije ili tome slično, ali da svestrana partija cele ekipe protiv Oklahome (ne samo zbog 20 trojki ili ovih Jokićevih bravura) daju razloza za optimizam publike, daju. To su navijači i pokazali ovacijama na kraju utakmice, ali što je još važnije - i sami igrači, oduševljeni kako je sve izgledalo u prvoj "domaćoj" utakmici u novom šampionatu. To prvenstvo je počelo tako što je Denver deklasiran od po mnogima najslabije ekipe u ligi, Jute (kojoj su mnogi predviđali da će, posle odricanja od Donovana Mičela i Rudija Gobera, prva birati na sledećem draftu), a nekoliko dana kasnije - slika je već potpuno drugačija.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023

U tri odigrane utakmice, Nikola Jokić ima nestvarne proseke:

Postiže 24 poena, uz 10,7 skokova, 9,7 asistencija po meču, i to uz šut od 62,5% iz igre (čak 50% kada su u pitanju trojke), te 86,4% sa slobodnih bacanja

Raspored utakmica Denver nagetsa

Denver će ići "na noge" Portlandu (utorak, 4 sata), a zatim će ugostiti Los Anđeles Lejkerse.

BONUS VIDEO: Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati