FUDBAL OVO NE PAMTI: Hrvati slavili što austrijska policija tuče Hrvate (VIDEO)

Novosti online

26. 09. 2022. u 15:19

HRVATSKA je opet bila u centru pažnje fudbalske javnosti zbog ponašanja njenih navijača.

ФУДБАЛ ОВО НЕ ПАМТИ: Хрвати славили што аустријска полиција туче Хрвате (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Hrvati su uspeli da u gostima pobede Austriju, ali ono što su radili njihovi tifozi u Beču posebna je priča.

Evo kako je o tome javnost izvestio hrvatski portal Indeks, a sledi i snimak pomalo neverovatne scene u kojoj Hrvati slave što Hrvate bije austrijska policija:

"Malobrojni hrvatski navijači su nasred tribine s 20 hiljada Hrvata na stadionu Prater tokom utakmice Austrije i Hrvatske u Ligi nacija skandirali "HNS ped***" (HNS = skraćenica za Hrvatski nogometni savez, odnosno Fudbalski savez Hrvatske) i krenuli da pale baklje.

Ostali Hrvati na tribinama, mnoštvo njih, na to su reagovali zvižducima, gađajući ih čašama i zalivajući ih pivom.

Zatim se cela tribina okrenula prema onih nekoliko koji su vređali HNS te vikala "Malo vas je pi***ce", dok su oni uzvraćali bacanjem predmeta na Hrvate oko sebe.

Ubrzo je na taj deo tribine došla jedinica austrijske interventne policije, čiji su se pripadnici nemilosrdno obračunali s onima koji su skandirali protiv HNS-a.

Dok su austrijski policajci pendrecima mlatili te Hrvate i terali ih s tribine, hiljada navijača oko one male grupe oduševljeno su pozdravile akciju policije", piše "Indeks".

A evo i snimka tog događaja:

Naravno, Liga nacija je daleko zanimljivija zbog fudbalskih dešavanja nego zbog ovakvih incidenata, a u centru pažnje ovdašnje javnosti svakako su - "orlovi".

Srbija je u subotu posle preokreta pobedila Švedsku uz tri gola Aleksandra Mitrovića, ali sada joj sledi najvažniji zadatak.

U poslednjem kolu, ekipa selektora Dragana Stojkovića Piksija u utorak igra protiv Norveške - u meču koji odlučuje o tome koja će od te dve ekipe proći u elitnu, "A" diviziju Lige nacija. U kojoj su već Hrvati.

 

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna