"NOŽ U LEĐA": Rusi nisu mogli ni da sanjaju da će njihov veliki saveznik uraditi ovo (VIDEO)

Novosti online

25. 09. 2022. u 16:35

JEDAN od najvećih ruskih saveznika je svakako Jermenija, zemlja u kojoj su se ruski sportisti i timovi mogli takmičiti i trenirati, sve dok Vladimir Putin nije proglasio delimičnu mobilizaciju pre nekoliko dana.

НОЖ У ЛЕЂА: Руси нису могли ни да сањају да ће њихов велики савезник урадити ово (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Rusija i Jermenija imaju odlične odnose, kako političke tako i vojne, međutim Jermeni su svojim velikim prijateljima u subotu zabili "nož u leđa".

Naime, u susretu Lige nacija Jermenija je bila domaćin Ukrajini. Favorizovani gosti su slavili sa ubedljivih 0:5, ali ovaj impresivan trijumf ratom zahvaćene zemlje nije ono što je privuklo ogromnu pažnju.

Iako su Rusi očekivali da Jermeni budu neprijateljski nastrojeni prema Ukrajincima desilo se upravo suprotno, što na neki način definitivno predstavlja veliko iznenađenje.

Naime, nakon intoniranja himne Ukrajine dobar deo prisutne publike je aplauzima ispratio gostujuću ekipu, što je bio jasan znak podrške ukrajinskom narodu u borbi protiv navodnog agresora.

Inače, organizator utakmice je pre susreta uveo zabranu svima koji su imali ruski pasoš, pa tako oni nisu mogli prisustvovati utakmici iz bezbednosnih razloga.

Susretu je prisustvovala i grupa gostujućih navijača koji su bez ikakvih problema pružali podršku svojim ljubimcima. 

S ovom pobedom Ukrajina je ostala u igri da može izboriti promociju u Ligu A. Odlučujući meč zadnjeg kola protiv Škotske igraće u poljskom Krakovu, a Ukrajincima na ovom meču igra samo pobeda.

S druge strane da bi ostali u Ligi B Lige nacija Jermenima će trebati pravo malo čudo i gostujuća pobeda nad Irskom u Dablinu. 

BONUS VIDEO: Piksi dobitnik zlatne povelje FS Republike Srpske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju