ENGLEZI DRUGA LIGA: Najskuplja selekcija sveta razočarala u Ligi nacija i ispala iz elitne divizije

Đorđe Samoilović

25. 09. 2022. u 12:15

DVA meseca pred početak SP, fudbalska reprezentacija Engleske ima tri poraza u pet utakmica Lige nacija, uz San Marino jedina su ekipa koja nema gol iz igre preko 450 minuta, a od petka uveče više ne stanuje u A diviziji Lige nacija.

ЕНГЛЕЗИ ДРУГА ЛИГА: Најскупља селекција света разочарала у Лиги нација и испала из елитне дивизије

FOTO: Tanjug/AP

Najvredniji tim planete prema "Transfermarktu" (1,34 milijarde), izgubio je od skoro pa rezervnog tima Italije na "San siru" (0:1) i poput neodgovornog đaka dobio je prebačaj u niži razred evropskog fudbala.

U šestogodišnjem periodu na klupi Engleske, selektor Geret Sautgejt ne pamti da je imao teži period. Sredinom juna kada je Mađarska na "Molinou" pobedila 4:0 i nanela im jedan od najtežih domaćih poraza, susreo se i sa besom domaće publike, zvižducima koji oslikavaju mišljenje nacije. Ništa drugačije nije bilo ni u petak uveče u milanskoj fudbalskoj katedrali, kada je Sautgejt prišao da aplaudira pristalicama "Albiona" koje su prevalile dug put kako bi podržale svoje miljenike.

Dobio je novu porciju bučnog negodovanja. Jednostavno, Engleska bez obzira na veoma jak tim na papiru, ne igra fudbal kakav se očekuje. Kritičari ne obraćaju pažnju na to što su viceprvaci Evrope i sastav koji je u Rusiji 2018. igrao polufinale SP. Stara slava polako ali sigurno bledi pod naletom nezadovoljstva usled očajnih izdanja.

- U nizu smo loših rezultata, ali na nama je da to ispravimo. Svestan sam da će biti mnogo buke i kritika na račun mene i igrača, ali moj posao i odgovornost je da preuzmem taj pritisak na sebe - poručio je Sautgejt.

MEGVAJER: KRITIKE ZBOG KLIKOVA

PONOVO se na udaru medija i nezadovoljnih navijača našao štoper Hari Megvajer, koji je izgubio mesto u startnoj postavi Mančester junajteda, ali ne i kod Sautgejta.

- Ne osvrćem se na to šta ljudi pričaju. Ne znam šta je rečeno na račun moje forme. Kapiten sam Junajteda, priče o meni su automatski jake vesti, pa verujem da je i to jedan od razloga zašto ih prave, vole klikove - rekao je Megvajer posle poraza od Italije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri