NEMILOSRDNA UEFA: Partizan oštro kažnjen zbog "grobara", navijačima crno-belih se ova odluka evropske kuće fudbala uopšte neće dopasti

Novosti online

24. 09. 2022. u 19:02 >> 19:08

PARTIZAN je u drugom kolu Lige konferencija ugostio ekipu Nice, a taj susret je, pored rezultatskog epiloga, imao i jednu vrlo oštru odluku UEFA.

НЕМИЛОСРДНА УЕФА: Партизан оштро кажњен због гробара, навијачима црно-белих се ова одлука европске куће фудбала уопште неће допасти

FOTO: V. Popović

Podsetimo, Partizan je gubio od Nice, ali neporažen završio meč 2. kola, u kome je bio i bliži pobedi od favorita iz Francuske.

Sam rezultat nije u ovom danu zanimao discplinske organe UEFA, već ponašanje domaće publike, a ono je bilo takvo da je Partizan kažnjen sa čak 70.000 evra, zatim sa delimičnm zatvaranjem svojih tribina na narednoj evropskoj utakmici, ali mu je i naređeno da promoviše akciju "Jednaka igra" evropske kuće fudbala.

U saopštenju UEFA se navodi:

"Partizan se kažnjava sa 20.000 evra i nalaže se delimično zatvaranje stadiona Partizana na narednoj međunarodnoj utakmici pod okriljem UEFA i to zbog diskriminacije koju su pokazali njegovi navijači. FK Partizan će pre naredne utakmice obavestiti koji sektor(i) će biti zatvoren(i), a njima će biti obuhvaćeno bar 6.000 sedišta.

Naređuje se Partizanu da sprovede sledeću direktivu na narednoj UEFA utakmici koju igra kao domaćin: da prikaže transparent na kome piše “#EqualGame” i logo UEFA

Kažnjava se Partizan sa 50.000 evra zbog sledećeg ponašanja navijača: bacanja predmeta na teren, paljenja baklji, blokiranja stepeništa na tribinama i korišćenja lasera"

Bonus video: Sjajno ponašanje "grobara" po završetku meča Partizan - Nica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)