OVO NISU NI SANJALI: Ono što je upravo doživeo Dušan Vlahović baš je rastužilo navijače Juventusa

Novosti online

18. 09. 2022. u 17:03

DUŠAN Vlahović je stigao u Juventus kao ogromno pojačanje, ali posle odličnih prolećnih partija, odmah po dolasku iz Fiorentine, stvari ove jeseni deluju drastično drugačije.

ОВО НИСУ НИ САЊАЛИ: Оно што је управо доживео Душан Влаховић баш је растужило навијаче Јувентуса

FOTO: Tanjug/AP

Isprva je na početku ove sezone sve delovalo pomalo idilično: uvodno kolo - dva Srbinova gola Sasuolu u trijumfu od 4:0. Nije zatresao mrežu Sampdorije potom (desio se prvi kiks - remi, 1:1), potom jeste Romi na sjajan način (ali opet u remiju, 1:1), pa je dao prelep gol i Speciji (u pobedi od 2:0). 

Ali, danas mu se desila četvrta uzastopna utakmica na kojoj nije bio strelac. I, u kakvu je situaciju doveden, možda i ne čudi očaj navijača Juventusa. 

Naime, Masimilijano Alegri ponovo nije pronašao način da ostvari očekivano, a ne samo da nije savladan 20. tim sa tabele Serije A, povratnik iz druge lige, Monca - već je doživljen senzacionalni poraz od 1:0.

Tome je u mnogome kumovalo i isključenje Anhela di Marije, zbog kog je Juventus od 40. minuta bio brojčano slabiji, ali ni u tih 40 minuta nije delovao dovoljno dobro da bi nagovestio bolji ishod.

Vlahović je bio posebna priča.

Neki navijači Juventusa su bili isuviše kritični prema njemu (bilo je i onlajn kritika poput "Vlahović je beskorisniji od Kristijana Ronalda. A bar je ovaj drugi davao golove),

 neki su samo konstatovali da je u toku "golgeterski post" ("Vlahović više ne daje golove ni u Salernu, ni u Monci"),

ali, bilo je i onih koji su objektivnije sagledavali celu situaciju.

U tu spadaju i oni koji su prst upirali u ostale Vlahovićeve klupske kolege, smatrajući ih isuviše internim ("Dušan Vlahović dobije loptu, a ceo tim postane publika"), 

ali i oni kojima se "srce cepalo" zbog situacije u koju je Alegri doveo srpskog golgetera.

Još dok je meč trajao, a brojčajno jača Monca nije preko svog rezerviste Gitkjera povela u 74. minutu, na Tviteru su navijači Juventusa i ovako reagovali:

- Posebno mi je žao Vlahovića, napadača sa ogromnim potencijalom koji (nažalost) uvek prima loptu leđima okrenut golu, i to 50 metara udaljen. Teško da će moći da pruža svoje najbolje partije u ovoj navodnoj taktici 4-3-3. Napušten je.

Ili ovako, kriveći Alegrija za potpuni nedostatak "plana B" u kriznoj situaciji:

- Zašto je naša taktika sa deset igrača: dodaj loptu Vlahoviću pa onda "pomozi Bože"?

Možda je najbolje situaciju srpskog asa sumirao novinar CBS-a, Niko Kantor:

- Bez Di Marije, Juventus čeka u 5-3-1 formaciji jedino što mi pada na pamet je jadni Vlahović, koji mora sam da ide u rat protiv Monce i cele njene populacije. Takav osećaj se sada stvara, naročito u ovim trenucima kada Monca daje sve od sebe da diktira priču na ovom meču.

Nedugo nakon što je Kantor ovo napisao, pomenuti "drugopozivac" Monce Gitkjer iskrao se iza leđa odbrane Juventusa, te iz peterca postigao gol za 1:0 u 74. minutu.

Četiri minuta kasnije, Filip Kostić je bio prvi zamenjeni starter u Juventusu, ali ni ulazak Kina umesto njega, ni Faljolija i Sulea u završnici, nisu pomogli "staroj dami" da izbegne prvi prvenstveni poraz.

Da je to jedini kiks u sezoni, ne bi se niko od navijača Juvea bunio, ali su u sedam odigranih kola ostvarene samo dve pobede (uz četiri remija i ovaj krah protiv "fenjeraša") pa je slavni klub trenutno tek osmi, sa deset bodova. Vodeći Udineze ima 16, a mogu da ga za po bod prestignu Napoli, Atalanta i Milan koji su odigrali po utakmicu manje.

Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)